Dobrovoljno vatrogasno društvo Vojakovac održalo redovnu godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vojakovac, u petak je održalo svoju redovnu godišnju skupštinu.

Predsjednica DVD-a Vojakovac Aleksandra Mijić otvorila je sjednicu i pozdravila okupljene, a nazočili su predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Miroslav Petračija, gradski vijećnik Mirko Sokolić, predsjednik Mjesnog odbora Carevdar Velimir Kraljić, zapovjednik Požarnog odreda Kloštar Vojakovački Vaso Vujić i predstavnici DVD-a Novi Bošnjani, Stari Bošnjani, Vujići, Glogovnica, Kloštar Vojakovački i Carevdar.

Radno voditeljstvo radilo je u sastavu Mihaela Truščec Švagelj, Miroslav Rakić, Ivan Švagelj te Željka Brnica. Predsjednica Mijić pobrojala je brojne aktivnosti i istaknula kako nisu imali intervencija. -Odrađeno je šest radnih akcija i sudjelovali smo na osam obljetnica i skupština. Obišli smo sela tijekom maškara. Položili smo tečajeve za dočasnike i za vatrogasca I. klase. – kazala je i pobrojala brojne uspjehe na vatrogasnim natjecanjima.

-Hvala NK Viktoriji na ustupanju prostorija, a dva člana su sudjelovala na izvanrednoj dislokaciji u Drnju. Preuzeli smo i novu vatrogasnu opremu, a kupili smo opremu i vlastitim sredstvima. Kupili smo i majice za sve članove DVD-a – zaključila je.

Sva izvješća usvojena su jednoglasno.

Predsjednik križevačke Vatrogasne zajednice Miroslav Petračija pohvalio je rad Društva u prošloj godini, nabavu nove opreme i čestitao svima koji su završili tečajeve. -Pozdrave upućujem i uime gradonačelnika Rajna i zapovjednika Martinčevića. Proračun Vatrogasne zajednice iznosi 158 tisuća eura, odnosno veći je zahvaljujući gradonačelniku za 10 posto. Tako će i sredstva prema Društvu biti veća. Krenuli smo i u preuređenje prostorija Vatrogasne zajednice Grada Križevaca i vjerujem da se sljedeće godine vidimo u vašem domu – kazao je Petračija i dodao kako će desetina djece iz Vojakovca sljedeće godine ići na Pag.

Na kraju skupštine zapovjednik Miroslav Petračija podijelio je odličja i uvjerenja o osposobljenosti.