Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije organizira tradicionalnu javnozdravstvenu akciju (Cro)Globe-Athone

Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije organizira i poziva sve zainteresirane građane da podrže tradicionalnu javnozdravstvenu akciju (Cro)Globe-Athone kojom se Liga pridružuje međunarodnoj kampanji promicanja svjesnosti o ginekološkom raku.

Pod sloganom „Kretanjem protiv ginekološkog raka“, u subotu 20. travnja 2024.godine organizira se hod prelijepim krajolikom Prekodravlja – Čambine i Bukevja  te tako skrenuti pozornost na ginekološki rak. Sastanak je u 10 sati ujutro kod Lovačkog doma na Čambini gdje će se okupljenom društvu obratiti  ginekolozi, a s povijesti i značaju tog kraja sudionike će upoznat domaćini. Slijedi hodanje, a za sudionike je predviđen ručak i druženje.

Osnova borbe protiv raka je njegova prevencija. Najvažniji elementi te prevencije su tjelesna aktivnost, pravilna i uravnotežena prehrana, te prosvjećenost stanovništva. Cilj ove akcije je osvijestiti ginekološki rak, ukazati na mogućnosti prevencije te  poticati na zdravi  stil života kao osnovu sprječavanja svih sijela raka.

U slučaju lošeg vremena  akcija se odgađa.