Održana godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Carevdar

Dobrovoljno vatrogasno društvo Carevdar održačo je u nedjelju redovnu godišnju skupštinu.

Skupštini su nazočili tajnik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Matosović, gradska vijećnica i potpredsjednica križevačke Vatrogasne zajednice Aleksandra Mijić, zapovjednik Odreda Vaso Vujić, predsjednik Mjesnog odbora Carevdar Velimir Kraljić, župnik Dominik Jaić te predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Vujića, Novih Bošnjana, Starih Bošnjana, Svetog Petra Čvrsteca, Povelića i Vojakovca.

Radno voditeljstvo radilo je u sastavu Valentina Škvorc, Kristina Gudec, Josipa Poropat te Nikola Škvorc.

Na skupštini je istaknuto kako su osim sudjelovanja na vatrogasnim natjecanjima imali i nekoliko intervencija, a vatrogasci Carevdara sudjelovali su u obrani od poplava u Torčecu te u potrazi za nestalom osobom.

Sva izvješća usvojena su jednoglasno.

Pozdravne riječi uputio je zapovjednik odreda Vaso Vujić istaknuvši kako je DVD Carevdar dobio sve što je trebalo. Tajnik križevačke Vatrogasne zajednice Ivan Matosović uputio je pozdrave i uime predsjednika Miroslava Petračije i zapovjednika Marija Martinčevića. -Vidi se kod vas napredak u odnosu na prošlu godinu. Bili ste pravi operativci, tri vaša člana bili su u pomoći u Prekodravlju, a imali ste još dvije intervencije na svojem području – istaknuo je Matosović i pobrojao brojne aktivnosti Vatrogasne zajednice Grada Križevaca.

Potpredsjednica i gradska vijećnica Aleksandra Mijić pohvalila je Društvo na aktivnostima. -Grad podržava vatrogastvo i povećava sredstva koja se raspoređuju društvima prema zaslugama. Drago mi je da planirate osnovati mušku i žensku mladež. Imate lijep dom i dajte sve od sebe da kao Društvo pokažete djeci slogu i rezultate – poručila je.

Predsjednik Mjesnog odbora Velimir Kraljić pozdravio je okupljene i rekao kako Društvo ima podršku mjesnog odbora. -Moramo raditi i biti složni, jer bez sloge nema ni rezultata – istaknuo je.

Župnik Dominik Jaić kazao je kako je u župi Carevdar i Sveti Petar Čvrstec proslavljen Uskrs. -Moram istaknuti iznimnu suradnju vatrogasnih društava čuvali Kristov grob. Proslavili smo i svetu Krizmu, bilo je 25 djece i to je lijep događaj za naše malo mjesto. Puno mi kao župniku znači kada pronađete vremena u uređenju oko crkve i farofa te svih društveno-pastoralnih aktivnosti. Iza crkve planiramo urediti park za djecu, tamo bi bila i sjenica, dječje igralište pa neka mjesto još malo živne. U suradnji s Varaždinskim cestama planiram proširiti ulaz u crkvu, a taj put koji vodi prema crkvi je malen. Ako dobijemo dozvolu pokušat ćemo proširiti prilaz crkvi – poručio je župnik i zahvalio svima na trudu i angažmanu.

Na kraju skupštine izabrano je i novo vodstvo. Za tajnicu je izabrana Valentina Škvorc, za blagajnika Mario Bricelj, a za zamjenika zapovjednika izabran je Danliel Kamenarić. Novi spremištar je Miroslav Stanin, a član Upravnog odbora Velimir Kraljić. Skupština je potvrdila i članarinu u iznosu od 5 eura za sve članova Društva. Dodijeljena su i priznanja zaslužnim članovima koji su pomagali tijekom poplava u Podravini.