Predstavljene “Biciklističke igre” u Križevcima

Na Trgu J. J. Strossmayera u Križevcima u petak je održano javno predstavljanje programa ”Biciklističke igre” za djecu, a pozivu Grada Križevaca i križevačkih dječjih vrtića odazvao se veliki broj roditelja i djece, koje je pozdravio inicijator uvođenja ove aktivnosti u Križevcima, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško.

Program ”Biciklističkih igara” uvodi se u Dječji vrtić Križevci, Dječji vrtić ”Zraka sunca”, Dječji vrtić ” Čarobna šuma” te vrtić u okviru Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, a organizirat će se u sklopu redovnog vrtićkog programa, u pravilu jednom tjedno.

Odgajateljice iz navedenih dječjih vrtića, nakon prethodnih priprema te edukacije koju su za njih ovaj tjedan održali članica Biciklističkog veleposlanstva Danske i Međunarodnog odbora Danske biciklističke federacije Lotte Bech i njen suradnik Balder Brøndsted, zajedno su s djecom, izvođenjem različitih igara na biciklu, predstavile način rada i učenja ovom metodom.

Koncept ”Biciklističkih igara” djeca prihvaćaju s oduševljenjem, jer im se daje izbor između raznih aktivnosti na biciklu, što ga čini zabavnim, a igra se razvija spontano, umjesto da dijete slijedi unaprijed propisane korake. Igra je vođena je unutarnjom motivacijom djece, što ih ohrabruje da eksperimentiraju i isprobavaju nove ideje u sigurnom okruženju.