U Muzeju Grada Đurđevca otvorena samostalna izložba Franje Mihočke

Samostalna izložba podravskog slikara Franje Mihočke pod nazivom „Hod za svjetlom“, otvorena u petak u Muzeju Ggrada Đurđevca, okupila je velik broj likovne publike, među kojima je bio i gradonačelnik Hrvoje Janči.

Na samom početku pozdravila ih je ravnateljica muzeja, Edita Janković Hapavel i pri tom govorila o Mihočkinom  umjetničkom i humanitarnom djelovanje, te likovnom stvaralaštvu.

O Mihočkinoj umjetnosti, te važnosti i značaju koju ima u očuvanju kulturne baštine Podravine nadahnuto je govorila književnica Božica Jelušić, autorica predgovora izložbe. Riječi pohvale za umjetnikov kreativni i humanitarni rad posebno je imao gradonačelnik Hrvoje Janči, koji je izrazio svoje zadovoljstvo i velikim interesom za izložbu, koju je i službeno otvorio.

Okupljenima se zahvalio i sam autor izložbe koja predstavlja njegovo likovno djelovanje u proteklih 30 godina, na izloženih 80 radova, mahom u tehnici akvarela.

Pjevačko društvo „Ferdinand“ iz Ferdinandovca, Mihočkinog rodnog mjesta, obogatilo je svojim nastupom svečanost otvaranja izložba „Hod za svjetlom“, koja  ostaje otvorena do 28. travnja 2024.