Kojoti otvaraju 20. Culture Shock Festival 

Koncertom Kojota u Klubu kulture u Križevcima, u subotu 4. svibnja počinje 20. Culture Shock Festival. Bit će to rođendanska svirka i dvostruko slavlje – žestoki rokeri slave trideseti, a križevački festival dvadeseti rođendan. I jedni i drugi odavno su punoljetni, angažiranim tekstovima izazivaju reakcije kod publike, nekad šokiraju, ali kako i poručuje nova pjesma Kojota – Nismo djeca.

Kojoti su rock sastav koji je počeo s radom 1992. godine. Bivši član Majki Davor Viduka pokrenuo je bend i autor je većine tekstova i prva je gitara benda. Odmah su prodrmali hrvatsku glazbenu scenu debi albumom i velikim hitovima „Sto milja daleko od nje“ i „Razuzdan i lud“ pa je nakon toga uslijedila „Halucinacija“, jedan od najboljih hrvatskih rock albuma od devedesetih do danas. Nakon pauze duge 17 godina, vratili su se i album zapitali „Sve je pod kontrolom?“. Pozitivne kritike pokazale su da i trideset godina od osnutka benda glazbenici u sebi nose jednaku snagu i kreativnost. To potvrđuje i nominacija za Porin u kategoriji za najbolji rock album godine.

Ranije ove godine Kojoti su koncertom u Tvornici već slavili 30. rođendan, a ovu subotu će otvoriti jubilarni 20. Kulturšok. Drsko, sirovo i s puno žestine, ove će rock legende najaviti mjesec dana raznovrsnih događanja u Križevcima.

Koncert počinje u 22 sata. Ulaznice su u prodaji preko sustava entrio.hr.

Culture Shock Festival, kulturno-obrazovni projekt koji Križevčanima već dvadeset godina nudi svirke, predstave, rasprave, izložbe, zanimljive mogućnosti neformalnog obrazovanja i kulturnog aktivizma organizira udruga P.O.I.N.T. Ove godine prijatelji festivala su Umjetnički paviljon u Zagrebu i POU Križevci, a financijski ga podržavaju Grad Križevci, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo kulture i medija.