Nogometni klub Ban Jelačić dobio novu zgradu, održano svečano otvorenje

U Banovu je danas svečano otvorena nova zgrada. U sklopu otvorenja, svi su mogli razgledati nove prostorije, a događaj su nastupom uveličali Limena glazba Vrbovec i mažoretkinje.

Predsjednik Nogometnog kluba Ban Jelačić Banovo Dino Juričić kaže kako je stara zgrada bila stara preko 100 godina i nikad nije obnovljena.

– Bliži nam se 50. godišnjica kluba za dvije godine. Sadašnjoj upravi je ovaj projekt bio apsolutni prioritet. Otvoreni smo i želimo surađivati sa svima i pokazat će se da je Banovo ovim projektom dobilo upravo ono što je trebalo. Dužni smo cijelom gradu Vrbovcu vratiti ono što smo mi dobili te smo otvoreni za sve građane i udruge koji mogu doći u Banovo i koristiti ove sadržaje. Mislim da su rijetkost na području grada.

– Ova će zgrada omogućiti bavljenje društvenim aktivnostima. Nogomet nam je primaran, a tu je i odbojkaški teren. U zgradi ćemo možda imati i prostor za pikado, a planiramo i stolni tenis. U sklopu zgrade je bajer gdje najviše djeca dođu loviti ribu, besplatno je i nema nikakvih naknada. Trudimo se proširiti skup društvenih aktivnosti na ovom području. Današnji dan možda je i najveći u povijesti nogometnog kluba Banovo, gotovo 50 godina sve uprave i svi igrači preživljavali su u nehumanim uvjetima i hvala im svima što su održali ovaj klub živim, bez njih ovo danas ne bi bilo moguće.

– Možda i najtežih godinu dana u zadnjih 15-ak godina iz perspektive operativnih i organizacijskih izazova prebrodili smo s jednakim, čak i većim brojem djece unatoč praktički nemogućim uvjetima funkcioniranja. Trud i strpljenje naših trenera, članova, djece i njihovih roditelja omogućio je da bez ikakvih problema prebrodimo ovo teško razdoblje. S ponosom ulazimo u novu zgradu i otvaramo novu stranicu klupske povijesti uz veliku zahvalu svima koji su sudjelovali u ovom projektu, od grada koji je sufinancirao i iznio ovaj projekt, županije koja je raspisala natječaj i prihvatila projekt pa do svih izvođača, sponzora i članova koji su neumorno radili zadnjih godinu dana – rekao je Juričić.

Zaključio je kako je pred njima velik posao i priču oko Banova žele podići na još viši nivo, omogućiti djeci maksimalno dobre uvjete za treniranje i podići razinu funkcioniranja cijelog kluba na višu razinu. Zahvaljuje svima koji su im novom zgradom omogućili fantastične uvjete za rad, a najviše svom timu iz Banova.

Vrijednost projekta je 857.320,00 s PDV-om. Otvorenju je prisustvovao i zamjenik župana Damir Tomljenović koji kaže kako je Županija financirala ovaj hvalevrijedan projekt.

Otvorenju su prisustvovali i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj, predsjednik Gradskog vijeća Grada Vrbovca Krunoslav Sohora, direktorica Turističke zajednice Grada Vrbovca Jasna Benedik te brojni građani.

Organizirano je prigodno druženje uz živu muziku te besplatnu hranu i piće za sve posjetitelje.