Svečano otvoren sedmi Kongres sestrinstva Koprivničko-križevačke županije

U koprivničkoj dvorani „Domoljub“ u petak je svečano otvoren dvodnevni sedmi po redu Kongres sestrinstva Koprivničko-križevačke županije s međunarodnim sudjelovanjem. Kongres organizira Opća bolnica Dr. Tomislav Bardek te medicinske sestre i primalje svih zdravstvenih ustanova na području županije uz pokroviteljstvo Koprivničko-križevačke županije. Tema ovogodišnjeg kongresa na kojem sudjeluje blizu 300 sudionika je “Zdravlje u bolesti“.

Svečanom otvorenju prisustvovao je i gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Od sveg srca vam želim da napredujete u svome znanju, zvanju i poslanju jer ovo nije običan posao. Isto tako, želim vam da se još više prepoznaje koliko nam je važan javni zdravstveni sustav, koliko nam je važno da svaki građanin ove zemlje, bez obzira na to koliko ima novaca, ima mogućnost za liječenje i život jer kad znamo koliko je zdravlja i života u vašim rukama, tada vas moramo puno više cijeniti“, rekao je između ostalog u svome obraćanju gradonačelnik Jakšić.

Okupljenima su se obratili i ravnatelj koprivničke OB „Dr. Tomislav Bardek“ Mato Devčić, zamjenik župana Ratimir Ljubić te predsjednica kongresa, glavna sestra koprivničke bolnice i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Ružica Evačić koja je ujedno i otvorila ovaj dvodnevni događaj.

Inače, međunarodni multidisciplinarni kongres ima za cilj promicati svijest o zdravlju kao temeljnoj vrijednosti svakodnevnog života danas i u bliskoj budućnosti.