Zahvaljujući Osnovnoj školi Đurđevac dobio novu glazbenu priredbu: Uz aplauze u Domu kulture djeca pjevala hitove

Đurđevac je u srijedu dobio još jednu zgodnu glazbenu priredbu pod nazivom Djeca pjevaju hitove te 14 novih malih glazbenih zvijezda. Bila je to ideja stara gotovo 30 godina, koju su, uz nastavni i izvannastavni angažman, uspješno realizirale učiteljice Silvija Topolčić i Kristina Benko Markovica. Zadovoljstvo novim glazbenim projektom je izrazio i ravnatelj OŠ Danijel Domišljanović.

-Ovim festivalom promičemo zajedništvo, ali i simbiozu kreativnosti, maštovitosti i spretnosti kojom se odlikuju naši učenici. Atmosfera u Domu kulture tijekom festivala bila je vrlo uzbudljiva jer su učenici iz nastupa u nastup oduševljavali mnogobrojnu publiku- rekao je ravnatelj Domišljanović i svim sudionicima podijelio prigodne poklone.

– Svi su nastupi potvrditi našu želju da se djeca opuste, odvaže i zapjevaju. Sami su se javili za sudjelovanje i sami odabrali glazbeni broj kojim su se željeli predstaviti. Bila je to prilika za našu glazbeno talentiranu djecu da se pokažu, ali da uz to primijene stečene glazbene i plesne vještine i naravno izvješte se u samostalnom javnom nastupu – rekla je nakon nove glazbene priredbe, Kristina Benko Markovica. Na prvom školskom glazbenom festivalu pjevalo je 14 učenika. To su: Karla Marija Funtek, Šime Bračanov, Rebeka Bytyci, Lucija Štefanec, Ana Funtek, Patrik Škurdija, Matej Vranić, Eva Dautanec, Anja Horvat, Maša Jozek i Jana Peroković, Petra Ferenčić, Zara Šostarec i Dominik Šamarija uz pratnju Jakova Ovnića na gitari.

Pozornicu su uredili polaznici Likovne grupe pod mentorstvom učitelja Zorana Vidakovića i učiteljice Sanje Flajs – Vidaković, a dizajn digitalnog dijela pozornice uredio je učenik Karlo Sabolić iz 8. e razreda.

-Posebna zahvala ide Udruzi Kukurijek i KUD–u Petar Preradović koji su osigurali prigodne poklone za naše pjevače. Zahvala i Matiji, Niki i Mastering d.o.o. te svim učenicima koji su se prijavili na ovaj festival, njihovim roditeljima i vjernoj publici koji su ih podržali u ovom javnom nastupu – poručuju organizatori iz Osnovne škole Đurđevac.