Grad Križevci proširuje vrtićke kapacitete

djecji vrtic krizevci

Gradonačelnik Mario Rajn sa suradnicima je održao konferenciju za medije uoči sjednice Gradskog vijeća. Gradski pročelnik Sandro Novosel na konferenciji se osvrnuo na rezultate upisa u dječje vrtiće na području Križevaca.

– Nažalost, liste čekanja su se opet dogodile. Najveća je u Dječjem vrtiću Križevci, a postoji i u ostalim vrtićima. Nekih 135 do 140 djece je na listi čekanja u Dječjem vrtiću Križevci. Na temelju usporedbe podataka u druga tri vrtića, a to su sv. Josip, Zraka sunca i Čarobna šuma, utvrđeno je da su ista djeca na listi čekanja u gradskom vrtiću te na listama u tri privatna vrtića na području grada. Neka djeca su upala u kvotu za gradski vrtić, ali su stekla i pravo upisa u druge vrtiće na području grada. Kad se ti podaci usporede, dolazimo do brojke od 80 djece koja su ostala neupisana, a imaju uvjete.

Kako bi se riješio taj problem, Dječji vrtić Križevci će dobiti nove kapacitete. Postignut je dogovor s tvrtkom Medikament koja djeluje u prostoru bivše vojarne. Tvrtka će se do kraja rujna iseliti iz tog prostora, a prostor će potom biti preuređen za potrebe Gradskog vrtića Križevci. Tim proširenjem kapaciteta dobit ćemo prostor za 4 skupine, odnosno 80 djece. Molimo roditelje za razumijevanje. Početkom sljedeće godine će novi kapaciteti biti u funkciji. Velik broj djece koja su na listi čekanja ipak će dobiti mogućnost predškolskog obrazovanja u gradskom vrtiću – rekao je Novosel i dodao kako Grad i dalje sufinancira smještaj djece u vrtićima na području susjednih općina te u dva obrta za čuvanje djece na području Križevaca.