Križevčani osvojili Oskar znanja

Nagrade Oskari znanja dodijeljene su u srijedu za 480 najboljih hrvatskih učenika, a dobili su ih pobjednici državnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu te osvajači medalja na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama.

Svečana 20. dodjela nagrade Oskar znanja održana je u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje te u prisutnosti ministra znanosti, obrazovanja i mladih Radovana Fuchsa, a među nagrađenima bili su i učenici s teškoćama.

Ministar je čestitao učenicima, mentorima i roditeljima na osvojenim nagradama te iskazao nadu da će im to biti poticaj za budućnost. Istaknuo je i napore Ministarstva u stvaranju što poticajnije okoline za učenike i nastavnike.

“U završnoj smo fazi kurikuluma i programa za posebno darovite učenike jer oni zaslužuju dodatnu potporu kako bi se dalje razvijali i postali pravi mali genijalci. Imamo i projekt za kamp za nadarene učenike gdje će se održavati tečajevi, radionice i slično”, rekao je Fuchs te dodao da je prije nekoliko mjeseci donesen pravilnik o radu s učenicima koji trebaju posebnu potporu.

Ministarstvo, istaknuo je, radi na velikom projektu gradnje škola na razini cijele države kako bi do 2028. godine svi imali jednosmjensku nastavu.

“Otprilike milijardu i pol eura investirat ćemo u škole i dvorane kako bi svi učenici imali jednake uvjete za ostvarivanje svojih talenata”, rekao je Fuchs.

Među dobitnicima Oskara znanja su i Križevčani. Kod sastava 6-9 članova nagradu Oskar znanja primili su učenici Glazbene škole Alberta Štrige Križevci David Sokač, Miran Aragović, Tomislav Kuzmek, Josip Galović,  Ivan Vujčetić, Petar Srbljinović, Dominik Arki, Dominik Stanić i Jakov Harča. Njihov voditelj je Igor Kudeljnjak.

Oskar znanja primila je i učenica iste škole, udaraljkašica Lili Marin. Njezin voditelj je Štefan Đurković.

Dobitnicima nagrade Oskar znanja uručene su statue, a njihovim mentorima zahvalnice.