Obilježen Dan Osnovne škole Đurđevac

Kako bi obilježili Dan svoje škole, svečanom priredbom u sportskoj dvorani Osnovne škole ispunjenoj do posljednjeg mjesta, učenici i njihovi učitelji pripremili su raznovrsni kulturno-umjetnički program kojim su pokazali umijeća i kreativnost koju su stjecali tijekom školske godine. Uz brojne roditelje i goste na svečanosti bili su i gradonačelnik Hrvoje Janči te predsjednik gradskog vijeća Željko Lacković. Sve je na početku priredbe pozdravio ravnatelj Danijel Domišljanović i naglasio da je Dan škole nastavak i prezentacija aktivnosti koje su se odvijale tijekom cijele školske godine.

– Dan škole je na ponos svima nama jer objedinjuje realizaciju i planove, događanja i razmišljanja te prošlost i sadašnjost. Pogotovo je to naglašeno ove godine kad obilježavamo 60 godina naše školske zgrade, rekao je ravnatelj Domišljnović i naglasio da su učenici i njihov napredak i dalje prioritet škole jer se kvalitetnim obrazovanjem izgrađuje kvalitetno i dobro društvo. Na tome je čestitao svim svojim učiteljima te zahvalio roditeljima i Gradu Đurđevcu na suradnji i svekolikoj podršci i pomoći.

Zahvalu i čestitke ravnatelju Domišljanoviću, svim djelatnicima i učenicima OŠ i njihovim roditeljima uputio je i gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Zahvaljujem svima što ste i ove godine uz puno angažmana u izvannastavnim aktivnostima odvojili svoje vrijeme i uložili puno truda u ovu priredbu i još jedno lijepo i kreativno druženje, a roditeljima na podršci i poticanju na ovakav način rada. Sretan sam što je Grad Đurđevac osnivač naše škole i što dobro surađujemo, a sve u zajedničkom cilju uspješne realizacije brojnih projekata kojima želimo osigurati najbolje uvjete za život i rad svoj djeci i učiteljima, a time i najbolju sadašnjosti i budućnosti naše djece, rekao je gradonačelnik Janči i najavio kako je Grad Đurđevac upravo pred realizacijom velikog projekta nadogradnje prostora OŠ s novom sportskom dvoranom, čiji će završetak omogućiti učenicima najbolje uvjeta za život i rad u jednoj smjeni.

Tradicionalno, središnji je dio programa bio rezerviran za javnu pohvalu i dodjelu nagrada svim učenicima koji su postigli izvanredne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima i njihovim mentorima. Svima su uručene zahvalnice i prigodne nagrade, a ravnatelj škole uručio je zahvalnice i vanjskim suradnicima koji su tijekom školske godine pomagali u ostvarivanju plana i programa rada škole.

Svečanost Dana škole obilježila su još dva zanimljiva događanja. Nakon priredbe, u vanjskom dijelu hodnika sportske dvorane otvorena je izložba đurđevačkog slikara Pere Topljaka Petrine, a na istom mjestu pripremljena je još jedna lijepa memorijalna izložba. Pod nazivom Škola nekad, izložba koju su osmislile i realizirale učiteljice Maja Šalamon Nemet i Davorka Hrženjak uz ostale djelatnike škole, izložena su nastavna sredstva i pomagala koja su se nekad koristila u izvođenju nastave. Izložba je vezanu uz 60. godišnjicu školske zgrade i privukla je velik broj zainteresiranih.