Obilježen svjetski dan multiple skleroze u Đurđevcu

Više od 50 članova đurđevačkih udruga, medicinsko osoblje, oboljeli od MS-a, njihovi prijatelji i obitelji u srijedu su hodali za one koji to ne mogu. Inicijativi Planinarskog društva Đurđevac priključili su se članovi Trkačkog kluba, Udruge Malo drvo, Plesnog kluba Ritam, Udruge žena grada Đurđevca i brojni pojedinci iz grada i susjednih općina. Time je ove godine grad Đurđevac bio među 15-tak hrvatskih gradova koji su sudjelovali u velikoj, jubilarnoj 10. hrvatskoj akciji MS walk, pod sloganom Svaki korak se broji – hodajte za oboljele od multiple skleroze.

U Đurđevcu se hodalo od Staroga grada, trim stazom i Park-šume Borik. Planinari i trkači su hodali trim-stazom dugom 11 km, a članovi ostalih udruga pet kilometara. Koordinatorica akcije Marta Horvat iz PD Borik Đurđevac obavijestila je MS tim Hrvatska o 775.000, „đurđevačkih koraka“.

Podršku ovoj plemenitoj akciji i obilježavanju Svjetskog dana multiple skleroze, dala je Turistička zajednica grada Đurđevca i tvrtka Stari grad d.o.o.