Održan 22. Dječji međunarodni festival Kukuriček 2024.: Nagradu publike dobile Moje igračke DV Maslačak

Sportska dvorana Strukove škole po 22. puta je bila pretvorena u prekrasnu festivalsku dvoranu u kojoj je u subotu, 8. lipnja, u organizaciji Udruge Kukurijek i Turističke zajednice Grada Đurđevca, održan 22. Međunarodni dječji glazbeni festival „Kukuriček 2024“. U ime organizatora mnogobrojnu je publiku prvo pozdravio gradonačelnik Hrvoje Janči i poželio im dobrodošlicu u Đurđevac, grad Picoka i uživanje u glazbi.

–Naš dječji festival ima dugu tradciju. Puno je estaradnih zvijezda svoje prve glazbene korake napravilo baš na ovoj pozornici. Hvala svima koji potičete mlade da se bave glazbom i njihovu volju i ambiciju da nastupaju – rekao je gradonačelnik Janči i zahvalio se organizatorima, sponzorima i donatrima, a posebno Davoru Jendrašiću koji se, kako je rekao gradonačelnik, najviše daje za ovaj festival.

Uz spontane najave voditeljice festivala stand up komičarke Marine Orsag otpjevana je 21 nova pjesma, koje su izvodila djeca i dječji zborovi iz cijele Hrvatske, te gosti iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Ove godine je Stručni žiri bio u sastavu; prof. Iva Brusač, prof. Vedran Milić i prof. Neven Šverko koji je odlučio ovako:

Nagrada za najbolju glazbu pripala je Dariju Balekiću za pjesmu “Eko heroj” u izvođenju Dječjeg zbora “Arija” Đakovo.

Nagrada za najbolji aranžman pripala je Aleksandru Horvatu za pjesmu “Boje svijeta”.

U kategoriji solista do 10 godina najbolja je Emily Hegeduš iz Grabrovnice s pjesmom “Glazba i ja”.

U kategoriji solista do 15 godina pobijedila je Mia Ištvanić iz Zagreba s pjesmom “Spavamo mi”.

U kategoriji zborova pobjednik je Dječji zbor DV Sretna djeca, Novi Marof.

Grand prix pripao je Dječjem zboru OŠ Petar Preradović Pitomača s pjesmom “Boje svijeta”.

Nagrada publike pripala je Dječjem vrtiću “Maslačak” Đurđevac za pjesmu „Moje igračke“.

U revijalnom dijelu programa, u iščekivanju odluka stručnog žirija i publike, nastupale su Mažoretkinje grada Đurđevca uz glazbu Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac.