Zlatnog picoka osvojila ekipa Udruga žena grada Đurđevca Stare koke

U sklopu bogatog programa ovogodišnje 56. Picokijade velik interes posjetitelji su pokazali za tradicionalno natjecanje u spremanju jela od piletine pod nazivom Picoki po piščoke. Natjecalo se 20-tak ekipa u gradskom parku, koje je obišao i gradonačelnik Hrvoje Janči s Matijom Bažulićem, direktorom tvrtke Stari grad te gradskim vijećnikom Zoranom Jančijevim. Gradonačelnik je uvodno naglasio kako je cilj ove priredbe promicanje tradicijske gastronomske vrijednosti Grada Đurđevca i cijele Podravine te stvaranje kulinarskog branda s jelima od piletine.

Dobar ritam svim kuharskim natjecateljskim skupinama i brojnim posjetiteljima, koji su s nestrpljenjem čekali priliku za degustaciju, davali su veseli Podravski bećari, a zabavnim dosjetkama voditelji Vid Balog i Krešo Blažek.

Domišljatost natjecateljskih jela i njihovu kvalitetu ocjenjivao je stručni žiri, koji je za osvojeno 1. 2. i 3. mjesto dodijelio zlatnog, srebrnog i brončanog picoka te utješne nagrade ostalim sudionicima. Nakon dugotrajnog vijećanja žiri je prvu nagradu dodijelio ekipi Udruga žena grada Đurđevca Stare koke.

Drugo mjesto i srebrnog picoka osvojila je ekipa Flaj bojsi, a treće mjesto i brončanog picoka ekipa Meglolisci.

Tradicionalnu priredbu „Picoki po piščoke“ uspješno je organizirala Udruga A je-to“ art Podravina i TZ grada Đurđevca.