Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Farkaševac

U petak je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Farkaševac. Sjednicu je otvorila predsjednica Marija Perđun Cmrk.

Svečanosti su nazočili izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović,  predstavnica Ministarstva demografije i useljeništva Ivana Juričić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i fondove Zagrebačke županije Damir Fašaić, gradonačelnik Grada Vrbovca Denis Kralj, gradonačelnik Grada Dugo Selo Nenad Panian, predstavnica Općine Gradec Đurđica Kušec, načelnica Općine Rakovec Brankica Benc, načelnik Općine Preseka Martin Martić, načelnica Općine Jakovlje Sanja Boravec, načelnik Općine Brckovljani Tihomir Đuras, načelnik Općine Bistra Danijel Drviš, načelnik Općine Križ Marko Magdić, načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović, načelnik Općine Pušča Filip Bernardić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Dubrava Darko Rajtar te ravnatelji i direktori ustanova i javnih poduzeća i predstavnici Udruga, Vatrogasne zajednice te ostali uvaženi gosti.

Načelnik Matija Copak uvodno je čestitao svima Dan Općine Farkaševac te pozdravio sve prisutne.

–  Četiri godine mandata prošle su jako brzo ali se možemo ponositi s postignutim ciljevima. Uvijek smo pričali kako nam je svaki natječaj bitan i iz tog razloga smo zajedničkim snagama prijavljivali sve što nam je bilo nadohvat ruke. Sve što smo do sada radili su bili projekti na poboljšanju infrastrukture, života i izgradnji infrastrukture na naše najmlađe. Orijentirano je bilo sve na to kako bismo poboljšali život u našem kraju. Sada slijedi nova etapa koja će obilježiti razvoj turističke infrastrukture. Prvi korak ka tome je bilo osnivanje zajedničke Turističke zajednice s Općinom Dubrava i Općinom Gradec. Zeleni istok je naziv koji smo odabrali i koji predstavlja nešto o našem kraju. Ono što želimo prezentirati u budućnosti je održivi razvoj i sve ono što nas okružuje. Sredstvima Europske unije realizirali smo tržnicu koju ćemo danas i otvoriti. Biti će namještena kuhinja Vatrogasnog doma u Farkaševcu, potpuno uređena nerazvrstana cesta u naselju Bolč i još puno toga što trebamo ostvariti kroz EU fondove – rekao je Copak te naglasio kako je cilj stvarati uvjete i infrastrukturu koja će zadržavati stanovništvo.

– Izuzetno velik doprinos razvoju Općine pridonosi i suradnja sa Zagrebačkom županijom. Zajedničkim snagama rješavamo problematiku prometne infrastrukture, vodovoda, izgradnju nove Osnovne škole i aktivaciju gospodarske zone. Uvijek ću se boriti za našu Općinu i koristit ću svaku priliku da naš kraj učinim boljim i ljepšim mjestom za život – zaključio je Copak te dodao kako budućnost mogu stvoriti isamo svi zajedno.

Pozdravne riječi uputio je uime načelnika i gradonačelnika načelnik Općine Brckovljani Tihomir Đuras.

– Sa zadovoljstvom dolazim kod svog kolege Matije i mogu reći da je on meni uzor. Bio sam skoro na svim adventima, ali ovdje je najljepši Advent u Zagrebačkoj županiji. Toliko dobrih udruga nisam vidio ni u jednoj Općini Zagrebačke županije koliko ih ima ovdje. Kandidirali ste se na puno natječaja i dobili ste jako puno novaca, ali to se i vidi. Mi s istoka Zagrebačke županije zahvaljujemo se i Vladi i Županiji što se možemo razvijati – rekao je Đuras.

Čestitke je uputio zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović uime predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i župana Stjepana Kožića.

– Ovo je jedno razdoblje završetka određenih mandata. U Hrvatskoj se dogodio velik problem, a to je potres, te ono što se dogodilo u cijelom svijetu, a to je corona virus. To je sve paraliziralo i zaustavilo. Kad smo mislili da će to sve stati tu se pojavio naš premijer i sanirano je sve ono loše što se dogodilo. Ogromna smo sredstva povukli. Obnovili smo ceste, skoro je završen vodovod, javne zgrade smo uspjeli obnoviti i modernizirati. Izgraditi će se još barem 17 škola na području Županije. Ono što nas čeka je vraćanje mladih ljudi u Hrvatsku. Na tome moramo svi skupa raditi. Moramo se pripremiti i na sve vremenske neprilike koje nas čekaju. Mislim da svi gradonačelnici i načelnici mogu biti zadovoljni sa svime što su napravili u ovom mandatu. Mislim da je i Županija bila dobra podrška kakva je trebala biti i mislim da će se i dalje to nastaviti i možemo se nadati dobrim stvarima u Zagrebačkoj županiji – rekao je Tomljenović.

Na kraju svečane sjednice dodijeljena su Javna priznanja Eli Jelić Anđeli Petrušić, a u glazbenom programu nastupio je KUD Stari graničar Cirkvena.