Općina Dubrava nastavlja sa sufinanciranjem radnih bilježnica i drugog obrazovnog materijala, smještajem srednjoškolaca u učeničkim domovima i besplatanim prijevozom

Sjednica Općinskog vijeća Općine Dubrava održana je u ponedjeljak, u Kulturnom centru.
Izglasane su odluke o odabiru najpovoljnijih ponuditelja za izgradnju streetball igrališta kod terena NK Dubrave te adaptaciju i opremanje glavnog nogometnog terena.

Vijećnici su izglasali i mjere pomoći učenicima.

– Nastavljamo dalje sa sufinanciranjem radnih bilježnica i drugog obrazovnog materijala. Nastavljamo sufinancirati smještaj srednjoškolaca u učeničkim domovima, a srednjoškolci s područja općine imaju i besplatan prijevoz – pojasnio je Okroša.

Načelnik je na sjednici podnio izvješće o radu za razdoblje od srpnja do prosinca prošle godine.

– Moram pohvaliti djelatnice Jedinstvenog upravnog odjela. Radi se o izuzetno vrijednom i marljivom radnom timu koji traži još zadataka i rezultata. Cijenim njihov rad, a to se vidi i u mom izvješću za drugu polovicu prošle godine gdje smo uz podizanje vodotornja, počeli s izgradnjom i rekonstrukcijom Dječjeg vrtića. Asfaltirano je više kilometara cesta, obnovljeni su društveni domovi, održane su mnoge manifestacije te sam zadovoljan izvješćem – rekao je Okroša.

Dodao je kako je Županijska uprava za ceste ovoga mjeseca asfaltirala dionicu od Koritne do Zabrđa.

– Radi se o cesti koja se proteže na dvije općine – Dubravu i Gradec. Asfaltiran je plato na Trgu sv. Florijana u Koritni, a našim i županijskim sredstvima asfaltirano je parkiralište ispred Nogometnog kluba Zvekovac. Zahvaljujem Zagrebačkoj županiji na sredstvima. Asfaltirali smo i dionicu Novaki – Lepšovec gdje je sada pojačana izgradnja kuća za odmor. Izgradili smo jednu manju dionicu ceste kod životne zajednice za osobe s poremećajima iz spektra autizma u Donjem Vukšincu. Vjerujem da će do kraja godine zaživjeti ta stambena zajednica u kojoj će biti smješteno 10-ak ljudi – dodao je Okroša.

Vijećnici su donijeli i odluku o privremenom iseljavanju Dječjeg vrtića Dubrava zbog izgradnje novog vrtića. U novoj pedagoškoj godini grupe djece će biti smještene u Kulturnom centru i u zgradi Caritasa kod Župnog dvora.