Tomislav Okroša: Za rekonstrukciju nogometnog terena dobili smo čak 300 tisuća eura od Ministarstva turizma i sporta

Sjednica Općinskog vijeća Općine Dubrava održana je u ponedjeljak, u Kulturnom centru.
Izglasane su odluke o odabiru najpovoljnijih ponuditelja za izgradnju streetball igrališta kod terena NK Dubrave te adaptaciju i opremanje glavnog nogometnog terena.

Načelnik Općine Tomislav Okroša rekao je kako se streetball igralište sufinancira s 12 tisuća eura od Hrvatske lutrije.

– Za rekonstrukciju nogometnog terena smo dobili čak 300 tisuća eura od Ministarstva turizma i sporta. Uz postojeće malonogometno igralište s umjetnom travom te rekonstruiranu i energetski obnovljenu zgradu nogometnog kluba, vjerujemo da će naš klub koji slavi 100 godina postojanja i svi polaznici škole nogometa uživati u još boljim uvjetima i ostvarivati još bolje rezultate. Utakmice se neće cijele iduće sezone igrati na novom igralištu jer je potrebno vrijeme da trava nikne – rekao je Okroša.

Odabran je i ponuditelj za projektiranje pješačke staze u Radničkoj ulici. Riječ je o 850 metara staze koja će ići do Novaka. Općina nastavlja s mjerama za rješavanje stambenog pitanja mladih te je izglasan program mjera.

– I ove godine smo osigurali 30 tisuća eura za naše mlade obitelji koje žele kupiti, izgraditi ili rekonstruirati svoju nekretninu. Ove godine se na to nadovezao natječaj Ministarstva poljoprivrede, pa će mladi nositelji OPG-ova dobiti sredstva od općine i države. Svi mlađi od 40 godina će dobiti dvostruko više sredstava i to je jedna lijepa sinergija općine i države kako bi se potaknulo ljude da ostanu u našim ruralnim područjima – rekao je načelnik.