U Kalniku otvorena izložba dječjih radova

U petak je otvorena izložba likovnih uradaka učenika Osnovne škole Kalnik i polaznika Dječjeg vrtića ‘Kalnički jaglac’ – Kalnik Brckovo 2024.

Nekoliko uvodnih riječi vezanih za izložbu rekao je nastavnik likovne kulture Davor Holenda. -Ove godine odabrali smo dosta radova. Sudjeluju vrtićanci, koji su donijeli 17 prekrasnih radova. Izlažu i učenici razredne nastave od 1. do 4. razreda, učenici predmetne nastave od 5. do 8. razreda te učenici koji su pohađali likovnu grupu i grupu dizajna. Pri selekciji radova vodili smo se idejom da pokrijemo sva područja likovne kulture, kao što je strip, ilustracija, crtež i grafički dizajn. Izloženi su i radovi učenika koji su sudjelovali na raznim natjecanjima kroz cijelu godinu – kazao je Holenda.

Općinski načelnik Mladen Kešer zahvalio se učitelju Holendi bez kojeg ova izložba ne bi bila ovako posebna i nesebičnom prenošenju znanja na učenike, ravnateljici Osnovne škole Kalnik Đurđici Sučić te svima ostalima koji su sudjelovali u organizaciji izložbe. -Djeci treba dati što više kreativnosti i mogućnosti da se izraze te osjete da su dio društva i zajednice. Oni mogu dati najviše i to će njima ostati. Neka ovi Dani Brckova budu sretni i veseli, koji je bio isto tako veseo – poručio je načelnik Kešer te najavio Dan Općine Kalnik, 9. srpnja kada će se održati i svečana sjednica.

Načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović čestitao je sveti Dan Brcka te Dan Općine. -Ovdje je prekrasna atmosfera i druženje i želim da tako i ostane i naredne godine – rekao je načelnik.

U svečanom programu nastupili su Kalnički slavuji.