U Križevcima održana “Mala škola kadrova” Zrinke Zagorec 

U sklopu Likovnog ljeta u Križevcima danas je u atriju Likovne galerije u Križevcima održana autorska radionica Zrinke Zagorec “Mala škola kadrova”.

Na radionici polaznici su učili o osnovama fotografije te su imali zanimljive zadatke s kojima je Zrinka pokazala na koji način kadrirati te kako napraviti kompozicije.

– Na današnjoj radionici polaznici bi trebali naučiti što je kadar. U moru svih ovih fotografija na društvenim mrežama ljudi objavljuju svašta pa bih htjela na najlakši način pokazati kako slika može izgledati jako dobro – rekla je Zagorec.

Zrinka Zagorec studentica je studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu. Paralelno se bavi i fotografijom. Radi i na filmu kao scenografkinja, a za Gradski muzej Križevci radi već tri godine.

Voditeljica radionice Zrinka Zagorec rekla je kako je ova radionica odlična priprema za ljeto kako bi svi imali što bolje fotografije.

– Fotografija me zanima od kad znam za sebe jer sam jako emotivno i nostalgično biće. Htjela sam zamrznuti svaki tren za koji znam da neću proživjeti. U fotografiji sam počela pronalaziti to sredstvo zamrzivanja trenutka. Tada sam shvatila koliko mi je lijepo uhvatiti neke spontane trenutke, pogotovo ljudske emocije i događaje. Kroz vrijeme mi se razvila i velika ljubav prema bojama, pa sam razvila i neku paletu boja. Prije koju godinu sam otkrila i analognu fotografiju jer nema toliko škljocanja. Imaš jedan pokušaj ali je jako zanimljivo krenuti u to. Srž svega je hvatanje emocija u trenutku – rekla je Zagorec.