Vatrogasci iz Križevaca krenuli na požarišta u priobalje

Dobrovoljni vatrogasci s križevačkog područja i susjednih općina te križevački profesionalni vatrogasci krenuli su u 17 sati na izvanrednu dislokaciju u Dalmaciju. Zapovjednik JVP Križevci Mario Martinčević rekao je kako je zatražena pomoć i od križevačkih vatrogasaca.

-Želim skrenuti pažnju na aspekt sigurnosti. Kako ovdje, tako i u Dalmaciji nastupamo kao tim. Cilj je pomoći kolegama i naravno da se svi vratimo živi i zdravi nazad – rekao je Martinčević i dodao kako će županijski zapovjednik odrediti na koja požarišta će ići.

Autocisterna Volvo, kombi Renault, Master i Opel vivaro su vozila kojima su vatrogasci krenuli u priobalje, a vatrogasci su iz JVP Križevci Mario Martinčević, Josip Kovač, Danijel Vrbanec, Nikola Mišain, Emanuel Benjak i Nenad Lacković. Iz križevačke Vatrogasne zajednice Ivica Habijanec, Dragutin Lacković, Željko Rusan, Miroslav Raić i Igor Sokač. Iz Vatrogasne zajednice Općine Sveti Petar Orehovec Dragutin Hendelja, Antun Petric, Kristijan Kranjec, Tomislav Gajski i Kristijan Vlah i iz Vatrogasne zajednice Općine Sveti Ivan Žabno Marko Kirin.