Članovi udruge Peski-art Đurđevac sudjelovali na likovnoj koloniji u Sinju

Članovi udruge Peski-Art Đurđevac od 26. do 28. srpnja 2024. sudjelovali su na likovnoj koloniji u Sinju u organizaciji Udruge HVIDRA Podružnica Petrinja. Domaćin likovne kolonije bio je Veteranski centar Podružnica Sinj, a sudjelovali  su Marija Stipan, Božica Pukec, Alojz Horvat, Mirko Horvat, Đuro Jaković, Mirko Markešić, Ivan Rođak, Pero Topljak i Franjo Mihočka.

Trodnevni boravak i putovanje osim za likovni rad iskoristili su i za posjete događanjima i značajnim mjestima vezanim uglavnom uz Domovinski rat. Tako su posjetili Zvonimirov kraljevski grad Knin, u Sinj odgledali završnu proba alkara za 309. sinjsku alku, posjetili Memorijalni centar Josip Jović u Aržanu, rodnom mjestu prvog poginulog hrvatskog redarstvenika, zatim svetište Čudotvorne Gospe Sinjske, a u povratku i veličanstveno svetište Hrvatskih Mučenika u Udbini.

– Ovo putovanje i sudjelovanje na likovnoj koloniji nastavak je prijateljske suradnje s podružnicom udruge HVIDRA iz Petrinje te Veteranskim centrom, kojima tradicionalno darujemo likovne radove iz projekta Podravina svojemu generalu. Za Podružnicu u Sinju prije nepuna dva mjeseca podravski su umjetnici u organizaciji Udruge Peski-Art i nazočnosti našeg generala Mladena Markača darovali preko 50 likovnih radova, podsjetio je Franjo Mihočka, predsjednik udruge Peski-Art Đurđevac.