DVD Erdovec osvojio prvo mjesto na Pagu, a i ostale ekipe bile su sjajne

Na otoku Pagu je u utorak održano vatrogasno natjecanje djece u sklopu 3. Susreta djece Grada Križevaca i Grada Paga, a sudjelovali su DVD Podgajec, DVD Erdovec, DVD Cubinec, DVD Đurđic, DVD Polača te DVD Pag.

Predsjednik križevačke Vatrogasne zajednice Miroslav Petračija zahvalio je djeci i voditeljicama na lijepom druženju te gradonačelniku Rajnu na osiguranim sredstvima da djeca mogu boraviti na Pagu.

Nakon natjecanja nagrade je najuspješnijima uručio križevački gradonačelnik Mario Rajn i čestitao svim sudionicima 3. Susreta vatrogasnog natjecanja Grada Križevaca i Grada Paga.

Svečanosti su nazočili i gradonačelnik Paga Ante Fabijanić, zapovjednik JVP Križevci Mario Martinčević te tajnik Zajednice Ivan Matosović.

Prvo mjesto osvojili su mali vatrogasci DVD-a Erdovec, drugi je bio DVD Cubinec, treći DVD Podgajec, četvrti DVD Polača i peti DVD Pag. Šesto mjesto osvojio je DVD Đurđic.

– Drago mi je da smo danas ovdje i da nam je ova požarna sezona to dopustila. Padala je kiša prije nekoliko dana pa nismo imali požara i mogli smo se svi ovdje skupiti. Iznimno mi je drago vidjeti ovakav broj djece danas i lijepo je da održavate prijateljstvo. Nažalost, na Jadranu nemamo tradiciju vatrogastva kao vi na kontinentu. Posljednično tome je da nemamo natjecateljskih odjeljenja ni vatrogasne mladeži. Počeli smo s time i radimo na tome, a DVD Polača je prvi koji je krenuo s time. Vi ste mladi zalog budućnosti hrvatskog vatrogastva – rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Matej Rudić.

Gradonačelnik grada Križevaca Mario Rajn pohvalio je govor zapovjednika Vatrogasne zajednice Zadarske županije te zahvalio na gostoprimstvu.

– Grad Križevci i Grad Pag njeguju višedesetljetno prijateljstvo. Iznimno mi je drago da smo na temi vatrogastva prije tri godine našli zajedničku i opću temu. Zajedno smo vidjeli da se treba okrenuti na budućnost vatrogastva koja se bazira na slavnoj povijesti. Vjerujem da u narednim godinama ovo natjecanje bude sve brojnije – rekao je Rajn.