DVD Kabal svečanom sjednicom proslavio 70. rođendan

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kabal održalo je u nedjelju 70. obljetnicu od osnutka i uspješnog rada, a skupštini su nazočili općinski načelnik Matija Copak, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Farkaševac Nikola Otržan, općinska pročelnica Ana zorić.

Skupštini su nazočili i predstavnici DVD-a Farkaševac, Dubrava, Sveti Ivan Žabno, Bolč, Haganj, Nova Kapela, Cirkvena, Zvekovac te predstavnici sponzora i udruga. Radno voditeljstvo radilo je u sastavu Stjepan Kovačević, Kristijan Slunjski, Tomo Mičuda i Ankica Mičuda.

Predsjednik Alen Mlinarić prisjetio se glavnih događanja u Društvu u proteklih sedam desetljeća. – Zemljište za dom kupljeno je 1957. godine, a 1958. godine DVD kupuje prvu vatrogasnu pumpu Savica. Svjedok tog vremena je i Stjepan Krog koji je danas ovdje s nama. Nova pumpa Rosenbauer kupljena je 1969. godine. Brojni članovi sudjelovali su u Domovinskom ratu. DVD je krenuo s proširenjem prostorija 1995. godine, a radovi su završili 2006. godine. Prva traktor cisterna kupljena je 2009. godine, a kasnije je kupljeno novo navalno vozilo. Sad imamo novo navalno vozilo zapremnine 2000 litara vode.

Planiramo kupiti i novo suvremeno navalno vozilo, a Vatrogasna zajednica Općine Farkaševac osigurala je sredstva – zaključio je Mlinarić.

Općinski načelnik Matija Copak čestitao je Društvu veliku obljetnicu. -Vi ste dobrovoljci koji ugrožavate svoje živote da biste štitili druge. Radite ovaj poziv za nula eura. Svako ulaganje u vatrogastvo je prioritet. Nova oprema u uređenje domova je izuzetno važno, a i dalj ćemo nastaviti s ulaganjem u vatrogasnu infrastrukturu – poručio je načelnik.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Farkaševac Nikola Otržan čestitao je Društvu na radu, posebice u radu s mladima. -Vjerujem da ćemo nabaviti još nove opreme uz pomoć općine i Zagrebačke županije – istaknuo je.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek uputio je čestitke DVD-u Kabal povodom 70. rođendana. -Ovo je moj kraj i tu se uvijek ugodno osjećam. Hvala svima vama koji odvajate svoje vrijeme i novce da bi pomogli drugome. Mi vatrogasci smo najsretniji kad pomognemo drugome, ali treba spomenuti da se i neka društva gase. Pravi vatrogasci nikad nisu pitali što imaju od toga, već su uvijek bili spremni pomoći. Drago mi je da radite s mladima i vjerujem da ćete na natjecanju u Rugvici ostvariti dobre rezultate – kazao je Povrlišek i zahvalio svima koji su bili na dislokacijama na priobalju.

Na kraju svečanosti dodijeljene su zahvalnice, spomenice i priznanja zaslužnim vatrogascima i sponzorima.