Započeo je Križevci Blues Festival

Premijerno izdanje Križevci Blues Festivala održava se u prostoru atrija Gradske knjižnice “Franjo Marković” u Križevcima.

Zadnja dva kolovoška dana na festivalu će nastupiti glazbenici i bendovi koji predstavljaju samu kremu hrvatske blues scene, ali i oni kojima mnogi ugledni blues stručnjaci predviđaju blistavu glazbenu budućnost.

Dva bluesom ispunjena dana počela su u petak otvorenjem izložbe fotografija „Čarolija bluesa“ i predstavljanjem knjige „Zamrznuta glazba“ (Ex libris) uglednog hrvatskog glazbenog kritičara, novinara, fotografa i autora Davora Hrvoja.

-Ideja je nastala nakon što sam imao puno intervjua koje sam objavljivao u novinama i na radiju. Ljudi su mi rekli da bi to trebalo objaviti i intervjui su mi se nagomilavali. Tako sam i učio o jazz glazbi – rekao nam je Davor Hrvoj i dodao kako se fotografijom počeo baviti sredinom 80-ih.

Nakon predstavljanja krenuo je koncertni program u kojem su nastupili Odin S & Westsiders, Harpoon Blues Band i Sunnysiders.

Drugog dana, u subotu, 31. kolovoza od 20 sati nastupaju: Bok Blues, Small House Brown i Tomislav Goluban. Ulaz na festival je besplatan.