Brojnim događanjima na koprivničkom Zrinskom trgu obilježen Europski tjedan mobilnosti

Na Zrinskom trgu u Koprivnici u subotu je održano niz događanja povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti. Sudionike su podržali zamjenik župana Ratimir Ljubić i  koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić sa zamjenicom Ksenijom Ostriž koji su prisustvovali manifestacijama koje promiču mobilnost, zdravlje i uključivanje u zajednicu.

Na koprivničkom glavnom gradskom trgu,  u organizaciji Mažoretkinja grada Koprivnice, održan je prvi Međužupanijski susret mažoret timova pod  pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture koji je okupio brojne mažoret timove iz cijele Hrvatske. Zamjenik Ljubić izrazio je zadovoljstvo organizacijom i istaknuo važnost ovakvih kulturnih događanja koji obogaćuju društveni život zajednice, a prigodnim riječima dobrodošlicu je poželio i gradonačelnik Jakšić.

Zdravstvena akcija Belupa i Podravke „Čuvajmo zdravlje zajedno“,  privukla je mnoge građane tijekom koje su mogli besplatno provjeriti svoje zdravstveno stanje. U šest mini ordinacija građani su imali priliku izmjeriti krvni tlak, razinu šećera i triglicerida, dok su u dermatološkoj ordinaciji mogli obaviti pregled madeža i dobiti savjete o prevenciji raka kože.

Tijekom posjete Belupovoj akciji, zamjenik Ljubić zajedno je s predsjednikom Uprave Belupa Hrvojem Čeovićem, članicom Uprave Podravke Ljiljanom Šapinom te gradonačelnikom Mišelom Jakšićem na mini panelu naglasio važnost ovakvih akcija za podizanje svijesti o preventivnim pregledima i brizi o zdravlju.

Na Zrinskom trgu je održana i 16. utrka u invalidskim kolicima, koju je organizirala Športska udruga tjelesnih invalida Koprivnica u suradnji s Udrugom invalida Koprivničko-križevačke županije. Uime Županije podršku natjecateljima su pružili zamjenik Ljubić i pročelnica Maja Blažek te predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije  Stanislav Lovković. Natjecatelji su se nadmetali u tri kategorije: žene, teže pokretni i sportaši.

Nakon završetka utrke, zamjenik Ljubić podijelio je nagrade pobjednicima, čestitajući im na trudu i postignućima. Istaknuo je važnost uključivanja osoba s invaliditetom u sportske aktivnosti i promicanja jednakosti u društvu.

Brojna događanja u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti koja su uključila i pokazne  vatrogasne vježbe i izložba vatrogasne opreme u organizaciji Vatrogasne mladeži VZG Koprivnica, Festival dječje knjige „Uberi priču“ Knjižnice i čitaonica „Fran Galović“ te brojne promotivne aktivnosti u kojima su  sudjelovale PU Koprivničko-križevačka, HAK Koprivnica, HGSS Koprivnica i Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica,  pokazala su kako  Koprivničko-križevačka županija i Koprivnica aktivno promiču mobilnost, zdravlje i uključenost svih građana u društvene i sportske aktivnosti.