Dan branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 33. obljetnica oslobođenja vojnih objekata u Križevcima

Odbor za branitelje i Grad Križevci pozivaju na proslavu Dana branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 33. obljetnicu oslobođenja vojarne u Križevcima i skladišta naoružanja Široko Brezje.

Program počinje u ponedjeljak, 16. rujna cjelodnevnim obilaskom mjesta pogibije križevačkih branitelja na zapadnoslavonskom bojištu dok će se u 18.00 sati položiti vijenci i zapaliti svijeće kod Spomen obilježja prvim križevačkim žrtvama Domovinskog rata kod šumarije. Središnja svečanost održat će se u utorak, 17. rujna, a program počinje već od 10.00 sati održavanjem Taktičko-tehničkog zbora naoružanja i opreme postrojbi HV-a i MUP-a u Ulici Franje Tuđmana koji će zainteresirani građani moći razgledati do 19.00 sati.

U 16.00 sati održat će se sveta misa zahvalnica za poginule branitelje Domovinskog rata u crkvi svete Ane nakon čega slijedi formiranje kolone i zajednički odlazak do spomen obilježja “Ponos branitelja – u znaku križa” u Ulici Franje Tuđmana. S početkom u 17,30 sati kod spomen obilježja održat će se prigodni govori, polaganje vijenaca i paljenje svijeća u znak sjećanja na poginule branitelje.

Ovim putem upućujemo poziv svim obiteljima poginulih branitelja, braniteljima i ostalim sudionicima oslobođenja vojnih objekata da se priključe ovogodišnjem obilježavanju Dana branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 33. obljetnici oslobođenja vojarne u Križevcima i skladišta naoružanja Široko Brezje.