Faro Art Festival održat će se u Križevcima

Centar Mariapoli Faro u Križevcima, Franje Račkog 30, domaćin je 6. Faro Art Festivala koji će se ove godine održati od petka 13. do nedjelje 15. rujna.

Riječ je o međunarodnom, međugeneracijskom i interaktivnom festivalu na kojem se sudionici mogu izraziti kroz niz radionica. Festival se održava u duhu neprolaznosti, ljepote i empatije te je do sada nudio kreativne umjetničke radionice: dramske (gluma), poezije, fotografije, likovne, edukativne, radionice kreativnog modelarstva za djecu, izložbe umjetničkih djela i druge aktivnosti.

Tema ovogodišnjeg festivala je: Izvor moje sreće.

Posebnost ovogodišnjeg Faro Art Festivala je što je započeo već u svibnju, kada je bio raspisan likovni natječaj za djecu i mlade s ciljem poticanja likovnog izražavanja djece o njihovu izvoru sreće. Na natječaj je pristiglo 254 radova iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Izložba radova i svečana podjela pohvalnica za odabrane radove održat će se u subotu 14. rujna u 17:30 sati uz prigodni program otvoren svim građanima.

Osim toga, festival će ugostiti i izložbu poznatog hrvatskog ikonopisca Borisa Grkovića pod nazivom „TRAGOVIMA MADONERA“, kojom će festival biti otvoren u petak 13. rujna u 19:45 u Grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice.

Svoju prisutnost na festivalu potvrdili su mnogi umjetnici i stručnjaci koji će voditi interaktivne radionice, uključujući trenerice  Plesnog studija „Mali i Veliki“ Leona Iva Buzina, voditeljicu dramske radionice Ivanu Marijanić iz Udruge Kreativan trening, voditelja radionice pirografije na drvetu Rudolfa Karrea, te psihoterapeutkinju Anu Ivančan s edukativnom radionicom „U potrazi za srećom“. Sudjelovat će i učenici OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci s učiteljicom Sandrom Vurnik, koji će održati modelarsku radionicu pod nazivom „Križevci, grad bicikla – napravi i ti svoj!“, izviđači O.I. „Kalnik“ Križevci s izviđačkim aktivnostima, te Snježana Mergon s radionicom štrikanja. Jedna od novosti festivala je radionica „String Art“, koju će voditi Aleksandar Kovačević član„Organizatora bez granica“. U programu će sudjelovati i KUD Kalnik te Astronomsko društvo Perzeidi.

Sve navedene radionice i programi su besplatni, a održavat će se u subotu cijeli dan i u nedjelju u jutarnjim terminima. Za sudjelovanje je potrebna prijava na: http://bit.ly/faroartfest2024

Festival sufinancira grad Križevci.