Građani Križevaca mogu iskoristiti sredstva za izradu projektne dokumentacije za izgradnju solarne elektrane u kućanstvima

Grad Križevci produljio je Javni poziv za poticanje energetske učinkovitosti u dijelu koji se odnosi na sufinanciranje pripreme projektne dokumentacije za izgradnju solarne elektrane na krovovima obiteljskih kuća.

Na poziv se mogu prijaviti fizičke osobe, građani, koji na postojeću obiteljsku kuću žele postaviti solarnu elektranu i pri čemu mogu ostvariti 80 posto odnosno maksimalno 500,00 eura po prijavi.
Sufinancira se projektna dokumentacija za solarnu elektranu, spremna za izgradnju elektrane te trošak pripreme ostale dokumentacije za prijavu na ovaj natječaj, odnosno trošak konzultantskih usluga ukoliko takav postoji.

Rok za dostavu prijava je 08. prosinca 2024. godine, a više informacija o natječaju i uvjetima prijave može se pronaći ovdje: https://krizevci.hr/dokumenti/poticanje-energetske ucinkovitosti/

Cilj ovog poziva je povećanje obnovljivih izvora energije u postojećoj potrošnji električne energije u kućanstvima na području grada Križevaca te smanjenje stakleničkog plina CO2, a sve u skladu s Europskim zelenim planom za postizanje klimatske neutralnosti.