Komunalno poduzeće Križevci svečano proslavilo 70. rođendan

Komunalno poduzeće Križevci d.o.o., u petak je u križevačkom restoranu “Klara”, uz brojne djelatnike i goste svečano proslavilo 70. godišnjicu tvrtke

Svečanom obilježavanju prisustvovali su župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, križevački gradonačelnik Mario Rajn i njegov zamjenik Danijel Šaško, zamjenik direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Mirko Budiša, načelnik Općine Gornja Rijeka Darko Fištrović, načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer, načelnik Općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak, načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, direktori susjednih komunalnih poduzeća te djelatnice i djelatnici Komunalnog poduzeća Križevci.

Direktor Komunalnog poduzeća Križevci Martin Kozjak uvodno je naglasio kako je izuzetno ponosan što sudjeluje u 70. obljetnici postojanja Komunalnog poduzeća.

– Kao direktor osjećam zahvalnost što izravno svjedočim transformaciji jednog Komunalnog poduzeća u nastojanju da život u zajednici učini ljepšim i lakšim. Naše poduzeće u ovom gradu ne uključuje samo komunalni servis već sudjelujemo u pozitivnim promjenama koje Križevce pozicionira kao Grad koji živi u skladu s prirodom i nastoji se uklopiti u njezine zakonitosti. Pri tome ne mislim samo na gospodarenje otpadom, već i na svijest da ulaganjem u energiju našoj djeci ostavljamo bolji svijet i perspektivniju budućnost. Svoju viziju poslovanja pokušavamo približiti široj zajednici. Imali smo hrabrost staviti naglasak na obrazovanje i edukaciju jer samo educirani građani mogu sudjelovati u očuvanju našeg okoliša – rekao je Kozjak.

Naglasio je kako prisutnost Komunalnog poduzeća počiva na komunikaciji sa zajednicom te da je Komunalno poduzeće Križevci danas poveznica između odgovornih građana i čistog i očuvanog okoliša. Zahvalio je svim djelatnicama i djelatnicima na odličnoj suradnji i poboljšanju zajednice. Prikazan je i film o radu križevačkog Komunalnog poduzeća.

Direktor Čistoće Zadar John Ivan Krstičević rekao je kako mu je izuzetna čast da u ime svih kolega može čestitati 70. obljetnicu postojanja.

– Svi mi komunalci možemo se složiti da je naš posao izuzetno zahtjevan i izazovan, a vi se pokazali da se dobrim organizacijskim radom, timom i ulaganjem u ljude sve prepreke mogu nadvladati i tada dobri rezultati ne izostaju. Kroz sve ove godine stekli ste ugled jednog respektabilnog poduzeća. Uzajamno smo uzimali i davali savjete jedni drugima i najbolje što smo mogli rješavali smo probleme u ova izazovna vremena. Imali ste hrabrost ulagati u novu tehnologiju i ta hrabrost vas je dovela do ovoga što ste danas. Ostanite i dalje prepoznatljiva i jaka tvrtka koja je na ponos vašim osnivačima, ali i na ponos vašim korisnicima – rekao je Krstičević.

Mario Rajn, gradonačelnik Grada Križevaca, čestitao je svima 70. obljetnicu djelovanja poduzeća te naglasio kako mu je velika čast biti dio ovog jubileja.

– Već 70 godina Komunalno poduzeće Križevci mijenja izgled našeg grada i našeg Prigorja. Svjedok je vremena i industrijskog napretka našeg prigorskog kraja, svjedok je industrijskih promjena. Naše Komunalno poduzeće spremno prati trendove. Među 10 smo najuspješnijih poduzeća ali valja istaknuti kako se imamo i s kim uspoređivati. Naši građani zadovoljni su korisnici svih vaših usluga. Kad slavimo naše manifestacije, kad se družimo smetnemo s uma kako nas ujutro čeka nas očišćeni grad kako bi dalje mogli funkcionirati i kako bi grad živio punim plućima u svojoj ljepoti. Sve ono dobro što Komunalno radi u našem gradu primjenjuje i na okolne općine – rekao je Rajn.

Zamjenik direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Mirko Budiša rekao je kako ova dugovječnost naglašava kako je sve ovo jedna uspješna priča i kako su ljudi koji su radili utkali znanje i trud da bi danas bilo ono što je.

– Prije 70 godina svijet nije bio onakav kakav je danas. Pravilno postupanje s otpadom danas i prije 70 godina je nemjerljiva. Vi to danas radite odlično, s obzirom na sva pravila, jer radite dobre i inovativne projekte. Nama u Fondu je drago surađivati s proaktivnim firmama. Fond je, zajedno s vašim poduzeće, gradom i županijom, ukupno investirao oko 7,3 milijuna eura što nije mali novac. Pred nama je dosta drugih izazova.  Vaše Komunalno poduzeće je predvodnik dobrih ideja i želim da tako i nastavite. U nama ćete imati podršku u svim budućim projektima – rekao je Budiša.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren naglasio je kako se uvijek jako raduje rođendanima onih koji su stariji od njega.

– Ovo je jedan takvi rođendan, a jako mi je drago kad slavljenik izgleda ovako mladoliko i uspješno. Pridružujem se izrazima radosti zbog ovog današnjeg susreta. Potpuno je nemoguće uspoređivati neko vrijeme prije 5, 10 godina s ovim današnjim. Danas su nametnuti novi standardi koji pred nas daju nove izazove. Sretan sam što sam na čelu županije u kojoj djeluju i ostala poduzeća koja su jednako uspješna. Komunalno poduzeće Križevci je jedna izuzetno bitna komponentna našeg života. To je iznad nekakve djelatnosti. Uz sve što obavlja ima i jednu važnu edukativnu komponentu. Zahvaljujem se na tome jer u mnogim momentima je kod nas to vidljivo i prisutno. Ta edukativna komponenta ulazi sve više u nas. Od srca i iskreno zahvaljujem što čine zaposlenici poduzeća za sve što čine za naš grad – rekao je Koren.

Svečanost su glazbeno obogatili Gradski tamburaški orkestar Križevci i Lana Tinodi, a program je vodila glavna urednica Prigorskog radija Emina Dabo Hunjak.