Načelnik Matija Copak: Novi program iz STEM područja u školstvu, a nastavljamo s ulaganjima u mjesne odbore

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Farkaševac donijeta je odluka iz područja školstva, a to su ‘Mali inženjeri’ iz STEM područja, a Ministarstvo demografije u cijelosti financira taj program.

-Program je financiran u stopostotnom iznosu od tadašnjeg Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade s kojima smo imali jako dobru suradnju i po pitanjima drugih projekata na području naše općine. Vrijednost programa je 18 tisuća eura i trajat će godinu dana. Za taj iznos mladima iz naše općine pripremit ćemo programe iz STEM područja, a koja prije nisu bila dostupna. Program će se odvijati jednom tjedno u blok satu, a djeca će dobiti neka nova znanja, iskustva. Time će se djeca možda baš u budućnosti opredijeliti za nešto novo, moderno i nešto što će im donijeti razvoj, razvitak i sigurnu budućnost – rekao je načelnik Matija Copak i dodao kako općina nastavlja s ulaganjima u mjesne odbore.

-Tako je, ogradu oko kapelice dobiva Žabnica te ogradu oko raspela dobiva naselje Mački. Željeli smo kroz četiri godine obnoviti sva raspela i kapelice koja su na području općine te želimo da svaki centar naših sela izgleda lijepo, a u svakom tom centru je neko od raspela ili kapelica – kazao je načelnik te napomenuo kako je strategija upravljanja imovinom općine Farkaševac prva stavka gdje općina može raspolagati sa svojim zemljištima i imovinom koja je naslijeđena.

-To je nama neiskorištena imovina koju trebamo stavljati dalje u funkciju, a za to je potrebna ova strategija. Želimo privlačiti investitore kojima bi to bilo interesantno, bilo da žele graditi poduzetničke pogone ili obitelji koje će se doseljavati – zaključio je načelnik.