Nastavlja se izvođenje radova u sklopu projekta Aglomeracije Križevci

bager radovi

Tijekom mjeseca rujna nastavlja se izvođenje radova na Rekonstrukciji i izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u sklopu projekta Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Križevci koje izvodi Zajednica ponuditelja RADNIK d.d. Križevci i Zagorje gradnja d.o.o. Zagreb.

Radovi se izvode na sustavu odvodnje u prigradskim naseljima Mladine, Cubincu, Majurcu, Križevačkoj Poljani, G.Brckovčini, Pesku te Vrbovečkoj ulici, Radničkom dolu, Potočkoj ulici i Pušći. Rekonstrukcija vodovodne mreže izvodi se u ulici F.Markovića, K.Heruca, F.Galovića i Mladinama, a rekonstrukcija odvodnje u odvojcima ulice Krunoslava Heruca.

U Ulici Frana Supila se izvode radovi rekonstrukcije vodoopskrbne mreže i odvodnje sa kućnim priključcima te molimo građane za razumijevanje i poštivanje privremene prometne regulacije i korištenje obilaznih pravaca.

Sveukupno je do sada u vodoopskrbi izgrađeno i rekonstruirano 24.850 metara vodovodne mreže te 1.450 priprema za vodovodne kućne priključke i 61.800 metara odvodnje te 1.990 priprema za kućne priključke odvodnje.

Za aktivnost Izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda III. stupnja pročišćavanja i kapaciteta 21.000 ES očekuje se izdavanje građevinske dozvole.

U sklopu aktivnosti Nabave opreme za redovito održavanje sustava vodoopskrbe i odvodnje isporučena su sva vozila kako slijedi: traktor, kombinirani bager, kamion i dva kombi vozila, specijalno vozilo za čišćenje sustava odvodnje, inspekcijsko vozilo CCTV i specijalno vozilo za ispumpavanje i odvoz sabirnih jama 5m³.