Nizom sportskih aktivnosti i ove godine obilježen Hrvatski olimpijski dan u Đurđevcu

U mjesecu rujnu već se tradicionalno obilježava Hrvatski olimpijski dan. U organizaciji Osnovne škole Đurđevac i Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca, ove je godine obilježen 18. rujna na sportskim terenima škole.

Uz olimpijsku krilaticu brže, više, jače, zajedno družila su se djeca starijih dobnih skupina Dječjeg vrtića Maslačak, učenici Osnovne škole Đurđevac od 2. do 8. razreda, djeca s teškoćama u razvoju te učenici Strukovne škole Đurđevac i Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva. Posebni gosti na ovoj manifestaciji stigli su čak iz Zeline i uz članice Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca prezentirali su dvoranski hokej svim zainteresiranim učenicima.

Natjecali su se u trčanju, potezanju užeta, trčanju u vrećama i drugim igrama prilagođenim malim sportašima, a natjecanja su pratili i gradonačelnik Hrvoje Janči te ravnatelj OŠ Đurđevac Danijel Domišljanović. Gradonačelnik Janči ovom je prigodom istaknuo kako je zadovoljan sve većim uključivanjem djece u brojne sportske aktivnosti organizirane preko Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca, što je po prvi puta predstavljen dvoranski hokej kao novi sport za kojeg će sigurno postojati veliki interes te što je i ovogodišnji Olimpijski dan u Đurđevcu prošao u znaku pravog olimpijskog duha. Zadovoljstvo još jednim realiziranim Olimpijskim danom nije krio ni ravnatelj OŠ Đurđevac Danijel Domišljanović, koji je zahvalio svim učiteljima i profesorima, roditeljima i odgajateljima što su izvrsno pripremili djecu za sportska takmičenja, a time i za uspješno realiziran ovogodišnji HOD.