Rugvica proslavila Dan općine

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Rugvica je proslavila svoj Dan. Načelnik Mato Čičak istaknuo je najvažnije projekte, rekavši da je posebno ponosan na završenu dogradnju dječjeg vrtića, ali i skori početak dogradnje osnovne škole kako bi se djeci omogućila jednosmjenska nastava.

„Dali smo si u zadatak ulagati u djecu i mlade i u tome smo uspjeli“, istaknuo je Čičak. Govorio je i o gradnji sportskog centra (radovi su u tijeku), gradnji nogostupa, o investiciji Imunološkog zavoda, o preseljenju Hrvatskog lovačkog saveza u Rugvicu, o projektu gradnje doma zdravlja s pedijatrijom, vatrogasnog centra i državne ceste koja će povezati Rugvicu i Ivanić-Grad.

U ime Zagrebačke županije prisutan je bio zamjenik župana Damir Tomljenović koji he istaknuo kako Županija godinama najveću pažnju pridaje školstvu. „Uskoro u sklopu programa Nacionalnog oporavka i otpornosti krećemo u obnovu škola u vrijednosti od oko 95 milijuna eura bespovratnih sredstava, a jedna od njih će biti upravo škola u Rugvici. Također, i ove godine raznim mjerama potičemo naše poduzetnike, gospodarstvenike i poljoprivrednike“, naglasio je Tomljenović.

Izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora, saborski zastupnik i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar rekao je da se Rugvica neumorno razvija i sigurnom strategijom ide naprijed.

„Na najbolji mogući način pokazuje kako iskoristiti sve svoje prednosti, uz podršku Vlade RH koja je toliko sredstava stavila na raspolaganje“, rekao je Ačkar.

 Izaslanica predsjednika Vlade bila je ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković.

„Brojni su projekti koje smo proteklih godina zajedno realizirali, posebno u razvoju vodno-komunalne infrastrukture. U mandatu Andreja Plenkovića iznos uložen u sustav vodno-komunalne infrastrukture na području Zagrebačke županije (vodoopskrbu, sustav odvodnje, pročišćavanje otpadnih voda, sustav obrane od poplava) premašuje 500 milijuna eura“, rekla je Vučković, dodavši da je Općina Rugvica koncentrirana na mlade i inovativne i otvorena prema poduzetništvu i gospodarstvu.

Na svečanosti su dodijeljena javna priznanja Općine. Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Stanku Đujiću.

Prije sjednice, na mjestu njezina osnutka u Trsteniku Nartskom, otkriven je spomenik 2. gardijskoj brigadi – Gromovima.