U Dječjem vrtiću Maslačak održano predavanje o prilagodbi na vrtić

Zahvaljujući dodatnoj edukaciji vrtićkih odgojiteljica Dječji vrtić ‘’Maslačak’’ Đurđevac u suradnji s platformom Rastimo zajedno-Centar za podršku roditeljstvu, već je prvi dan nove pedagoške godine pozvao roditelje na online predavanje o prilagodbi na vrtić .

-Prvi dani u vrtiću donose puno emocija – uzbuđenje, radost, ali suze. Dok se naši najmlađi privikavaju na novu sredinu i roditelji prolaze kroz prilagodbu. Kod toga su emocije važne, bitno je znati kako pomoći sebi u ovom procesu. Zajedno gradimo povjerenje i navikavamo se na ovaj važan korak u njihovom odrastanju – rekla je Marija Čupen Tomica, ravnateljica Dječjeg vrtića Maslačak i dodala da su to s odobravanjem prihvatili i roditelje djece.

Na predavanju se razgovaralo o prilagodbi djece na vrtić, uz savjete za roditelje kako se pripremiti na izazovan period koji slijedi i kako si pomoći da se bude adekvatna podrška vlastitom djetetu.

Centar za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ nastao je 2013. s ciljem razvoja, postizanja široke dostupnosti, održivosti te visoke kvalitete provedbe programa Rastimo zajedno, a njihovu edukaciju završile su tri đurđevačke odgojiteljica i pedagoginja DV Maslačak.