U Križevcima održana svečanost povodom Dana policije i Dana sv. Mihovila

U nedjelju je u križevačkom restoranu “Kalnik” održana svečanost povodom Dana policije i Dana sv. Mihovila, zaštitnika hrvatske policije. Svečanosti su nazočili izaslanik koprivničko-križevačkog župana Darko Masnec, izaslanik načelnika Policijske uprave koprivničko-križevačke i načelnik PP Križevci Ivan Pukec, predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Igor Frbežar, voditeljica Odjela za hrvatske branitelje u Koprivničko-križevačkoj županiji Tatjana Mihaldinec, direktor građevinske tvrtke “Radnik” Mirko Habijenec, poratni ravnatelj policije Marijan Benko, predstavnici udruga i brojni drugi uvaženi gosti.

Okupljeni su se prisjetili događanja prije 34 godine, a istaknuto je da su pripadnici udruge među prvima krenuli braniti svoj narod i domove.

Vlado Jurčević uputio je pozdrave uime Udruge umirovljenih policajaca, a čestitke je uputio i Darko Masnec. -Ovo je prigoda da se sjetite svih trenutaka koje ste proživjeli dok se branila domovina. Policija je tada bile jedina organizirana snaga koja se mogla suprotstaviti neprijatelju. Imamo svoju državu i ostvarili smo težnje da budemo slobodni i na svojemu – rekao je Masnec i prisjetio se svih stradalih.

Predsjednik križevačkog predstavničkog tijela Igor Frbežar uputio je čestitke i uime gradonačelnika Rajna, zamjenika Šaška i Gradskog vijeća. -Vi ste stali na branik domovine i želim Vam zahvaliti na obrani domovine – poručio je Frbežar.

Čelni čovjek Radnika Mirko Habijanec rekao je kako su u to vrijeme pomagalo financijski i s ljudstvom. -Svi u našem poduzeću koji su radili u Hrvatskoj i Njemačkoj zdušno su davali priloge za obranu. Razgovarali smo s njemačkim političarima i poduzetnicima. Svi danas znamo da policija znači stabilnost i sigurnost koja mora imati tehniku i školovane ljude. Poduzeće Radnik će i dalje pomagati – istaknuo je Habijanec i čestitao Dan policije i Dan sv. Mihovila.

Ratni zapovjednik PP Križevci Božidar Štubelj na kraju svečanosti uručio je zahvalnice.

Uoči svečanosti pripadnici Udruge ratne postrojbe policije Križevci pod vodstvom predsjednika Željka Kemenovića, Koordinacije i članovi obitelji upalili su svijeće i položili vijenac kod spomen obilježja “Ponos branitelja – u znaku križa”.