Završna svečanost Olimpijade čitanja Gradske knjižnice ‘Franjo Marković’ Križevci

Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci treću godinu zaredom provodi program čitanja za djecu nižih razreda po uzoru na licencirani program čitanja Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica.

Čitalo se cijelo ljeto punom parom što dokazuje najveći broj sudionika dosad, njih 64, a pročitano je preko tisuću knjiga, dok će se točan broj objaviti 30. rujna.

Upravo zbog velikog broja djece te iznimno bogatog glazbenog dijela programa u kojemu sudjeluju učenici Glazbene škole Alberta Štrige, ovogodišnja treća po redu završna svečanost podjela diploma i medalja te prigodnih darova održat će se u Velikoj dvorani Hrvatskog doma 30. rujna 2024. u 19.00 sati.

‘Bez obzira na broj pročitanih knjiga, očekuju se svi sudionici Olimpijade čitanja koji su slobodni povesti svoje pratnje. Kao i do sada, pozvani su ravnatelji i nastavnici škola učenika sudionika uz gradske predstavnike. Pri podjeli medalja i diploma, pomagat će Klara Rađa, ambasadorica čitanja naše knjižnice. Ovaj program pokazao se kao izvrstan poticaj čitanju. Mnoštvo djece nastavlja s dolascima u knjižnicu. Posuđuju druge knjige, uključuju se u mnoštvo knjižničnih programa, kao na primjer u čitateljski klub za mlade i slično. Radujemo se nagrađivanju olimpijaca, glazbenim izvođačima i svim uzvanicima’, poručili su iz Gradske knjižnice.