Đurđevački prvašići učili kako se snaći u kriznim situacijama

U Osnovnoj školi Đurđevac povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, koji se obilježava 13. listopada održano je edukativno predavanje kojeg je pripremila Civilna zaštita Koprivničko-križevačke županije za učenike prvih razreda.

Djeci su se  u školi predstavili predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite, Policije, Crvenoga križa te vatrogasci JVP Đurđevac.

Predavači su za učenike pripremili vrlo poučno predavanje o ponašanju u prometu, podsjetivši učenike na redovito nošenje reflektirajućih prsluka i zaštitnih kaciga za bicikle te o ponašanju u kriznim situacijama. Uz prezentaciju učenici su se upoznali s jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112, ulogom žurnih službi te kako postupiti u slučaju poplave, požara, potresa i drugih nepogoda. Učenici su mogli razgledavati vatrogasnu opremu i pitati vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac sve što ih zanima.

Upoznali su i sadržaj obiteljskog ruksaka za krizne situacije SET2GO koji sadržava osnove artikle nužne za prve trenutke nakon kriznog događaja, saznali su i kako pomoći unesrećenima i kako zbrinuti rane, a sve to su im pojasnile vrijedne članice Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac.

Ovakav oblik nastave potaknuo je učenike na postavljanje niza pitanja na koja su im predavači sa zadovoljstvom odgovarali, a gosti su za učenike pripremili i prigodne poklone.