Grad Đurđevac izletom razveselio učenike Odjela za djecu s teškoćama

Grad Đurđevac je već tradicionalno za početak školske godine iznenadio i razveselio učenike i učitelje Odjela za djecu s teškoćama jednodnevnim izletom na mjesto koje požele.

Prilikom druženja s gradonačelnikom Hrvojem Jančijom na početku školske godine učenici su izrazili želju otići na izlet u Varaždin i upoznati grad, njegove zanimljivosti, ali i pogledati animirani film u Cinestaru. Stoga im je Grad osigurao prijevoz, ulaznice, sendviče za put i ručak.

Prvo su posjetili posjetili Entomološki muzej gdje su upoznali čudesni svijet kukaca. Učenici su bili oduševljeni raznim kukcima i leptirima koje su mogli vidjeti izbliza. Upoznali su i neke nove životinjske vrste koje do sada nisu imali prilike vidjeti.

Zatim su posjetili Muzej hrvatskog vatrogastva gdje su se učenici pobliže upoznali sa opremom i poslovima vatrogasaca, a mogli su sudjelovati i u pokaznoj vatrogasnoj vježbi.

U panoramskoj vožnji gradom su vidjeli sve važne znamenitosti grada Varaždina te njegova glavna obilježja. Izlet su završili u Lumini centru gdje su posjetili Cinestar i pogledali animirani film Panda u Africi. Nakon ručka krenuli su kući bogatiji za nezaboravno iskustvo, dojmove i uspomene.

-U ime svih učenika, roditelja i učiteljica zahvaljujemo Gradu Đurđevcu i gradonačelniku na lijepom i poučnom izletu koji je razveselio naše učenike- rekla je voditeljica Odjela za djecu s teškoćama Irena Kovačić.