Ljerka Pukec u Križevcima održala književni susret za djecu

U multimedijskoj dvorani knjižnice “Franjo Marković” Križevci danas je Ljerka Pukec  održala književni susret za djecu. Budući da je rodom iz Donje Rijeke, Sanja Marković je za susret pozvala učenike iz Gornje Rijeke te iz Kolarca i Hižanovca. Susretu je nazočio i jedan razred iz OŠ Ljudevita Modeca Križevci

Djeca su stigla u pratnji svojih učiteljica te knjižničarke Jelice Prugica.

Prije početka susreta, knjižničarke Martina i Maja kratko su ih provele po knjižnici u kojoj je većina bila prvi put. Nakon toga uslijedio je književni susret tijekom kojeg se djeci uvodno obratila Željka Vukušić, urednica prve zbirke igrokaza Veliki san, mali miš Ljerke Pukec.

Djeca su postala glumci, Ljerka Pukec brzo ih je uigrala tako što su sudjelovali u nekima od njih. Ipak, pravu glumačku poslasticu priredili su polaznici ljetne dramske radionice 2024.- Kolibrića 2 na kraju.

Sanja Marković pripremila je s njima dva Ljerkina igrokaza : Pijetao bez posla te Vuk kod zubara. Dobili su veliki aplauz publike te pohvale same autorice.

– Uvijek se veselimo posjetima djece, posebice onima koji nam dolaze prvi put, a još više ovakvim susretima te izvanrednim igrokazima – poručili su iz Knjižnice.