Novinarki Prigorskog radija Jeleni Ivšić nagrada za životno djelo, Prigorskom radiju i nagrada za najbolji radijski jingl

U Svetom Martinu na Muri danas su otvoreni Dani HURiN-a, jedino strukovno okupljanje radijskih nakladnika u Hrvatskoj. O sadašnjosti i budućnosti lokalnih radijskih postaja razgovaraju brojni predstavnici lokalnih radijskih postaja i regulatornih agencija, stručnjaci iz radijske industrije te predstavnici resornog Ministarstva kulture i medija.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je Jeleni Ivšić, novinarki Prigorskog radija za dugogodišnji rad na radiju te doprinos i postignuća u radijskoj industriji.

Jelena Ivšić rođena je 28. svibnja 1960. godine i cijeli svoj radni vijek provela je u istoj kući. Započela je s radom kao novinar 1. studenog 1979. godine u Informativnom centru Križevci koji je kasnije postao Radio Križevci, a danas je Prigorski radio.

Od 1. studenog 1979. godine do 31. prosinca 2023. godine predano je radila novinarski posao. Od 1. siječnja 2024. godine Jelena Ivšić je u zasluženoj mirovini, ali i dalje radi na Prigorskom radiju i nastavlja svoj radijski put. Radi i dalje s puno ljubavi i energije.

Jelena se tijekom dosadašnjeg rada na radiju kao novinarka, voditeljica i urednica ostvarila kroz sve radijske formate. Zapažena je bila kao voditeljica dugogodišnjih emisija koje su promicale teme vezane na kulturu, zdravlje, osobe s invaliditetom, osobe starije životne dobi, selo i poljoprivredu, ekologiju, a tijekom godina su se mijenjali nazivi emisija i forme.

I dan danas radi kao voditelj kreator jutarnjeg ili popodnevnog programa, vikend programa, informativnog programa, a vodi i uređuje brojne tematske emisije.

Jelena Ivšić i danas je svojim pristupom poslu uzor kolegama u redakciji Prigorskog radija.

Prigorski radio dobitnik je i nagrade ‘Zlatni mikrofon’ za najbolji radijski jingl. Nagradu je primio direktor Prigorskog radija Željko Picig.