Održana je 21. sjednica Gradskog vijeća Koprivnica

U četvrtak, 10. listopada 2024. godine u prostoru Gradske vijećnice održana je 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Koprivnice. Sjednici je prisustvovalo 16 od ukupno 19 vijećnika, a raspravljalo se o 11 točaka dnevnog reda.

Prva točka dnevnog reda rezervirana je za pitanja i prijedloge vijećnika. Vijećnicu Lončarek zanimala je mogućnost postavljanja klimatizacijskog uređaja u sportskoj dvorani COOR-a Podravsko sunce, kao i uređenje okoliša oko pojedinih igrala u Gradskom parku. Dva prijedloga iznio je vijećnik Fajdetić. Prvi se ticao postavljanja pumpi za bicikle na nekoliko lokacija u gradu, a drugi u vezi dodatnih postavljanja javih slavina na širem području grada. Vijećnik Martinaga iznio je problem nepreglednog zavoja na području Močila te zamolio njegovo skorašnje proširenje radi sigurnosti svih sudionika u prometu. Kada će biti donesen GUP Grada Koprivnice i postoji li mogućnost uvođenja građanskog odgoja u škole kao izvan nastavne aktivnosti, zanimalo je vijećnika Pakasina. Vijećnika Milakovića zanimalo je kada će doći na red asfaltiranje dijela Vinogradske ulice, a vijećnica Mikulić ukazala je na potrebu saniranja bunara u prigradskim naseljima koji su u vrlo lošem stanju i predstavljaju opasnost za mještane.

Na sva pitanja vijećnika odgovarao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Jednoglasnom odlukom vijećnika prihvaćen je Zaključak o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Općih uvjeta isporuke pogrebnih usluga, kao i Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu dječjih vrtića za pedagošku godinu 2023./2024. te Zaključak o prihvaćanju Izvješća o radu škola za školsku godinu 2023./2024.

Nakon kratke rasprave, većinom glasova vijećnika prihvaćen je Zaključak o Izvješću o radu gradonačelnika Grada Koprivnice za razdoblje od 1. siječnja 2024. do 30. lipnja 2024. godine.

Vijećnici su bili jednoglasni pri donošenju Odluke o raspodjeli rezultata Grada Koprivnice za 2023. godinu, zatim kod donošenja Odluke o prijenosu imovine koja se vodi u poslovnim knjigama Grada Koprivnice u vlasništvo OŠ „Podolice“ te kod donošenja Odluke o dopuni Odluke o utvrđivanju mjerila za sufinanciranje djelatnosti ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja na području Grada Koprivnice.

Isto tako, vijećnici su jednoglasno podržali Odluku o donošenju Plana djelovanja Grada Koprivnice u području prirodnih nepogoda za 2025. godinu te donošenje Odluke o donošenju Izmjena i dopuna Procjene ugroženosti od požara i tehnološke eksplozije za Grad Koprivnicu i Izmjena i dopuna Plana zaštite od požara za Grad Koprivnicu.