Otvoren Dječji tjedan u Križevcima

Danas je na Strossmayerovom trgu otvoren Dječji tjedan u Križevcima.

Mališane je na trgu dočekao gradonačelnik Mario Rajn.

– Ovaj tjedan je sve u našem gradu posvećeno samo djeci. Moto Dječjeg tjedna je “Ljubav djeci prije svega!”. Ovaj Grad zaslužuje vas djecu, a vi zaslužujete imati najbolji mogući grad. Željno iščekujemo vaše poruke – rekao je Rajn te proglasio Dječji tjedan otvorenim.

Sestra Marina Šimić, voditeljica Dječje vrtića Svetog Josipa rekla je kako su pripreme za Dječji tjedan tekle cijeli prošli tjedan.

– Pripremali smo se na način da smo razgovarali s djecom što bi htjeli da Grad Križevci daju djeci. Svi su bili sretni i veseli, posebno danas u ovom lijepom ozračju i veselju. Najvažnije u ovom poslu je da volimo djecu, ljubimo ih i puno toga dati da nauče i da se upute u život – rekla je sestra Marina.

Odgajateljica iz Čarobne šume Marijana Tvorić rekla je kako su djeca oduševljena i sretna danas.

– Gospodin gradonačelnik je zamijetio da su naše poruke najbolje, da najbolje tek dolazi. Tijekom Dječjeg tjedna želimo što više veselja, radosti. Uz brojeve, plesanje i engleski jezik odlično će se predškolci pripremiti za školu. Najvažnije u svom radu s djecom smatram da je najvažnije podići djecu da budu dobri ljudi s ciljem da poštuju druge, da se međusobno poštuju i da budu što samostalniji i sretni – rekla je Tvorić.

Učiteljica iz Osnovne škole Ljudevita Modeca Danijela Švagelj rekla je kako ovaj tjedan označava koliko su nam djeca bitna.

– Djeci je bilo zanimljivo cijeli prošli tjedan. Radili smo ove porukice tako da smo cijeli tjedan imali neki uvid u ovaj tjedan. Najvažnije u radu s djecom je biti uvijek tu za njih i pomoći im. Roditelji su oni koji su prvi, ali učitelji su drugi roditelji i naravno da moramo uvijek imati volje i vremena za njih, kako za svoju djecu doma tako i za školarce – rekla je Švagelj.