U Đelekovcu održan gastronomski sajam posvećen požirakima i jelima od tijesta

U sklopu programa manifestacije „Jesen u Đelekovcu“ u subotu, 12. listopada održan je prvi festival tradicije i kreativnosti „Đelekovečki spomenki i požiraki“ posvećen promociji zaštićenog umijeća izrade požiraka – tradicionalne đelekovečke tjestenine za juhu koje njeguju članice Društva žena iz Đelekovca.

Manifestaciju su podržali zamjenik župana Ratimir Ljubić i načelnica Općine Đelekovec Lara Samoščanec koji su obišli izlagače.

Uz članice Društva žena iz Đelekovca jela od tijesta je predstavilo još desetak udruga žena s područja Podravine koje su posjetiteljima ponudile mudline s vrhnjem, makom, bučinim uljem, pekmezom i drugim dodacima, lepinje, bregovsku pitu, prkače i druge prepoznatljive specijalitete svojih mjesta i općina.

Cilj manifestacije je promovirati gastronomsku ponudu destinacije Središnja Podravina s naglaskom na jelima od tijesta te pružiti priliku podravskim udrugama žena da predstave svoja tradicionalna i prepoznatljiva jela.

U sklopu programa „Jesen u Đelekovcu“ danas je održan i Dan otvorenih vrata DVD-a Đelekovec na kojem su vatrogasci mještanima prezentirali opremu i vozila s kojima DVD Đelekovec raspolaže.