U Križevcima obilježen Nacionalni tjedan dojenja

Danas je u Križevcima s patronažnim sestrama Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije obilježen Nacionalni tjedan dojenja, s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku i cjelokupnu zajednicu te promicanje dojenja kao najzdravijeg odabira.

-Mi kao patronažne sestre jako smo ponosne na majke kojima možemo pomoći, jer to je za njih jedan jako veliki čin koji se budi kao prekrasan osjećaj u ženi kad se pred nju stavlja najveća odgovornost. Želimo potaknuti naše žene na dojenje kako bi ih što više osvijestili o dobrobitima – poručila je patronažna sestra Valentina Mikulčić.

Uime grada Križevaca sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Mario Rajn. -Zahvaljujem se našoj patronažnoj službi, jer unatoč kritikama, naš Dom zdravlja zaista si daje truda da stvari na primarnoj razini funkcioniraju besprijekorno. Hvala vam od srca na angažmanu, trudu i vremenu koje često nadilazi radno vrijeme u korist naših sugrađana – rekao je gradonačelnik.

-Na temelju prijave iz ginekološke ordinacije ili same trudnice patronažnoj službi, dogovara se posjeta i priprema se buduća majka na roditeljstvo. Kroz različita pitanja i nedoumice koje trudnica ima, patronažna sestra pruža podršku i educira o nadolazećem periodu – kazala je Mikulčić.

Ove godine održana su četiri trudnička tečaja s ukupno 30 trudnica i 20 partnera kao podrška. Sljedeći trudnički tečaj održava se od 25. do 28. studenoga uz prijavu u ginekološkoj ordinaciji ili patronažnoj sestri Valentini Mikulčič na broj telefona: 099 4109 448.