U Križevcima održan program za djecu “Baci koš, čuvaj prirodu”

Dječji tjedan u Križevcima završio je u nedjelju programom „Baci koš, čuvaj prirodu“ koji su organizirali Košarkaški klub „Radnik“ Križevci i Komunalno poduzeće Križevci d.o.o. na vanjskom košarkaškom igralištu Gimnazije I. Z. Dijankovečkoga.

Djeca od 6 do 11 godina su kroz razne igre koristila elemente košarke i učila o pravilnom razvrstavanju otpada. Dijana Mijač Dretar, voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša u križevačkom Komunalnom poduzeću rekla nam je kako je održana radionica. -Djeca su kroz ekološke igre učila pravilno postupati s otpadom.

Imali smo zanimljivu igru eko košarke gdje su djeca morala baciti loptu u koš s natpisom vrste otpada. Ispod svakog koša bila je kanta određene boje pa su morali ispravno odvajati – kazala je Mijač Dretar i dodala kako je važno kontinuirano s djecom raditi. -Imamo radionice za vrtiće, osnovne škole i stvarno se trudimo tijekom cijele godine djecu educirati – zaključila je.

Organizator Dječjeg tjedna je Koordinacijski odbor akcije „Grad Križevci – prijatelj djece“ u suradnji s udrugama, klubovima i ustanovama s područja grada.