Udruga Mali Princ iz Đurđevca obilježila Dan osobnih asistenata

U Udruzi Mali princ brojnim aktivnostima obilježen je Dan osobnih asistenata.

Udruga je pružatelj socijalne usluge osobne asistencije, a  licencu za provođenje programa stručnog usavršavanja za poslove osobnog asistenta dobila je od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. To je veliki iskorak ne samo za ovu Udruge i njene korisnike u pružanju usluge osobne asistencije nego i za grad Đurđevac.

Predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan i voditeljica osobnih asistenata Anja Senjan, svakom priliko naglašavaju da je to i potvrda spremnosti za kvalitetno samostalno provođenje obuke za korisnike i s drugih područja.

-Osobni asistent je osoba koja osobi s invaliditetom pruža pomoć i podršku. Mora imati završen program obrazovanja za posao osobnog asistenta, ali i izraženi senzibilitet za osobe s invaliditetom. Međutim, osobni je asistent puno više! Osobni je asistent prijatelj i ruka zahvaljujući kojoj mnoge stvari postaju stvarnima i mogućima za osobu s invaliditetom, ističu u Udruzi Mali princ povodom Dana osobnih asistenata. U Đurđevcu je za taj odgovoran i zahtjevan posao posebno educirano 14 osobnih asistenata.