Sigurno u prometu uz poklon paket PP Križevci!

Nakon današnje emisije ” Policijske minute” koju možete slušati svaki ponedjeljak od 10 sati i 30 minuta, policijski službenik za preventivu i sigurnost cestovnog prometa Matija Švagelj, natjecateljima edukativne nagradne igre u kojoj su mogli sudjelovati zadnjih tjedan dana putem našeg etera, predao je njihove zaslužene poklon pakete u kojima su se nalazile sve one stvari koje su potrebne jednom školarcu koji kreću u školu i koji se počinju sve više kretati našim cestama kao punopravni sudionik prometa. Bilo to na biciklu ili pješke.

Da svakodnevno, a pogotovo pri početku nove školske godine treba paziti na naše najmlađe sudionike u prometu, putem našeg programa i uz pomoć PP Križevci upozoravali smo i apelirali svakodnevno, a to ćemo naravno činiti i dalje. 

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ policijski službenici će na prometnicama u zonama škola vršiti pojačani nadzor prometa, a posebno nadzor obveza vozača spram pješaka koji prelaze cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, brzinu kretanja vozila u zonama škola, prijevoz djece te zaustavljanje i parkiranje vozila u zonama škola. Također, policijski službenici i pripadnici školskih prometnih jedinica kod ugroženijih škola vršiti će tjelesnu regulaciju prometa. 

Stoga, još jednom, vozače podsjećamo da je u zonama svih osnovnih škola brzina kretanja vozila ograničena na 40 km/h.

Vozači:

  • ne parkirajte nepropisno u zonama škola
  • povećajte pozornost u blizini škola
  • vodite računa da djeca ne znaju ili nedovoljno znaju prometne propise
  • poštujte znakove policajaca, pripadnika prometnih jedinica mladeži ili školskih prometnih jedinica
  • zaustavite vozilo i djeci dajte znak rukom da mogu sigurno preko ceste

Čuvajte naše najmlađe, jer za nešto što nikako ne želimo da se dogodi je dovoljna i jedna sekunda.

im/radiokrizevci.hr