Streljaštvo- Srebro za Karla Sačarića

U subotu, 18. rujna 2021. godine, na streljani Pampas u Osijeku, održano je Prvenstvo Hrvatske  u gađanju serijskom zračnom  puškom za kadetsku kategoriju.

Uzbudljiva utakmica odigrala se u muškoj kategoriji kadeta. Nastupilo je 57 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a među njima i 4 naša Križevčana iz Streljačkog kluba „Križevci 1252“. Svoj prvi nastup imao je Filip Črnec i s vrlo dobrim rezultatom osvojio je 16. mjesto u mlađim kadetima i 47. u kadetima. 48. mjesto zauzeo je Mario Mrvčić Žumbar.

Marko Pofuk iako je odlično gađao nije uspio ući u jako finale 8 najboljih. Nedostajala mu je mrvica sreće ovaj put, ali sigurni smo da mu uskoro sreća neće niti trebati jer je evidentno sve bolji i njegovo vrijeme dolazi.

Nešto iskusniji Karlo Sačarić je i ovaj put potvrdio svoje mjesto među najboljim hrvatskim strijelcima. U osnovnom meču ga nije „slušala“ desetka i izborio je 6. poziciju za finale i zaostatak od 3 kruga do medalje. Ali zato je finale bio užitak za gledanje. Ovaj put su desetke bile na njegovoj strani i sa 6 desetki od 10 hitaca je preskočio 4 strijelca i osvojio srebro, odnosno postao viceprvak Hrvatske sa serijskom zračnom puškom!

Ekipa kadeta S.K. “Križevci 1252”  (Karlo Sačarić, Marko Pofuk i Filip Črnec) sa 536 krugova osvojila  je  6. mjesto.

    Pojedinačno:

  2.  Karlo Sačarić             283 kruga     (osnovni 187 + 96 finalni), 

12. Marko  Pofuk            183 kruga,

47. Filip Črnec                166 krugova i

48. Mario Mrvčić Žumbar    165 krugova.

U kategoriji mlađi kadeti:

16. Filip Črnec                166 krugova.