Vatreni u izmijenjenom sastavu protiv Slovaka

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak je upisala uvjerljivu pobjedu na Cipru od 3:0, a večeras u Osijeku nastavlja s novim ispitom u kvalifikacijama za SP u Kataru 2022.

Od 20.45 u Gradskom vrtu izabranici Zlatka Dalića dočekuju Slovačku koja u Osijek stiže nakon minimalnog poraza od Rusije. Hrvatska i Rusija predvode skupinu H sa po 16 bodova i vode ‘mrtvu trku’ za Katar, sa šest bodova manje slijedi Slovenija  koja će večeras ugostiti Zbornaju, a s devet bodova na četvrtom mjestu je Slovačka.

Slovaci gotovo da su izgubili šansu za neko od prva dva mjesta, što znači da bi njihov izbornik Štefan Tarkovič ‘u vatru’ mogao baciti igrače iz drugog plana, a izbornik Dalić smatra da bi upravo to moglo predstavljati opasnost za Vatrene.

– Nećemo se puno zamarati sa slovačkom reprezentacijom i njihovim igračima, možda će biti i opasnije ako će priliku dobiti igrači koji nisu prije igrali. Moramo respektirati Slovačku, vrhunska je reprezentacija i može biti neugodna. Nije bitno tko će kod njih nastupati, mi moramo biti pravi, rekao je Dalić na konferenciji za medije dan uoči utakmice.

U sastavu Vatrenih za dvoboj sa Slovacima neće biti Matea Kovačića koji će propustiti ogled u Gradskom vrtu zbog akumuliranih žutih kartona. Na njegovo mjesto uskočit će Mario Pašalić, a u početnih 11 trebao bi se vratiti Domagoj Vida

U međusobnom okršaju Hrvatske i Slovačke u ovom ciklusu kvalifikacija Vatreni su 4. rujna slavili 1:0 golom Marcela Brozovića iz 86. minute, a otkad je na hrvatskoj klupi Zlatko Dalić, u sva tri međusobna dvoboja uspješniji su bili Vatreni uz gol razliku 8:1.

Na krilima domaćih navijača u Osijeku svi priželjkuju da se taj pobjednički niz nastavi i mirno uđe u ostatak kvalifikacija u kojima su pred Hrvatskom dvoboji na Malti 11. studenog te na Poljudu protiv Rusije 14. studenog.

im/radiokrizevci.hr

Foto: HNS/twitter

Izvor: hrt